fbpx

Evaluering og anbefalinger

Nyenga | Uganda

Om Prosjektet


Stiftelsen Nyenga driver et senter for utvikling på landsbygda i Uganda. Senteret har jordbruk, fiskeoppdrett, barnehjem, helsestasjon og grunnskole. Det tilbys også mikrofinanslån og hjelp med å etablere egne arbeidsplasser. Nyenga ligger ca 20km fra Jinja, Ugandas nest største by. Tilgang til stabil energi og vanntilførsel er avgjørende for å kunne drive et helt utviklingssenter. I tillegg er det viktig å fokusere på energikilder som ikke er med på å bidra til avskoging og helseproblemer, slik tre-brensel og parafin ofte gjør.

Et IUG-team bestående av ingeniørene Mats fra NGI, Marte fra Multiconsult og Richard fra Norconsult reiste i juni/juli 2017 til Uganda for å gjøre en utredning og komme med anbefalinger til forbedringer av solenergi for strømforsyning og vann- og sanitærfasilitetene ved Nyenga.

Oppdraget ble delt i to:
Basert på innsamling av data og informasjon i felt, utarbeidet ingeniørene anbefalinger for installasjon av solcellepaneler, for å sikre tilstrekkelig med strøm til barnehjemmet og skolen.

Ingeniørene kartla også senterets vann- og sanitærforhold og ga forslag til forbedringer, vurderte muligheten for en ny og dypere brønn, samt evaluerte mulig installasjon av et biogass-anlegg for å redusere forbruk av tre-brensel.

Informasjon


Fakta

Lokasjon Uganda
Samarbeidspartner Nyenga
Fagområde Vann og Sanitær, Ren Energi
Tidsrom Juni – Juli 2017

Nedlastbar informasjon

 

Rapport  Last ned her

IUG


Ingeniører Uten Grenser er organisasjonen for ingeniører som bryr seg om verden. Vi arbeider for å dele og gjøre teknologi og ingeniørkompetanse tilgjengelig i sårbare områder.

Kontakt oss

STØTT VÅRT ARBEID


Bli Teknologivenn

Bli medlem

Gi en gave

Bli samarbeidspartner

VIPPS til 101593

Gavekonto: 1506.33.94499

 

HER FINNER DU OSS


Besøksadresse:
Ingeniører Uten Grenser Norge
c/o TheFactory
Nedre Vollgate 3
0158 Oslo
Norway

Org#:NOR 996 548 651