Vannsikkerhet ved Utviklingssenter

Stiftelsen Nyenga | Uganda

Om Prosjektet


IUG har hatt flere oppdrag hos Stiftelsen Nyenga, som driver et senter for utvikling på landsbygda i Uganda. Senteret har jordbruk, fiskeoppdrett, barnehjem, helsestasjon og grunnskole. Her tilbys også mikrofinanslån og hjelp med å etablere egne arbeidsplasser. Målet til Stiftelsen Nyenga er å fremme bærekraftig vekst gjennom å styrke enkeltindivid, familier og lokalsamfunn.

Tilgang på tilstrekkelig vann (både kvantitet og kvalitet) er avgjørende for mange av senterets aktiviteter. I oktober 2019 reiste Master med Mening-student Endre og hans Mentor Nils-Otto til Nyenga for å vurdere vanntilførsel og -forbruk ved senteret. I felt fikk Endre og Nils-Otto også hjelp av Ellen Jessica Kayendeke, som er foreleser ved Makarere Universitet i Uganda innen vannlagringsdynamikk og spesialist på våtmarker.

Masteroppgaven som ble skrevet fra dette feltarbeidet handler om de hydrauliske systemene ved Stiftelsen Nyengas tomt; og skal brukes til å estimere grunnvannstrømmen og å komme med noen råd angående vannsikkerhet og risikoanalyse. Det ble utført flere pumpetester fra den viktigste drikkevannsbrønnen, og utslippsmålinger i lokale kilder og elver. Det ble også tatt vannprøver som skulle analyseres for forskjellige fysiske og kjemiske parametere.

Dersom du ønsker å lese masteroppgaven, finner du den i menyen til høyre. 

Informasjon


Fakta

Lokasjon Nyenga, Uganda
Samarbeidspartner Stiftelsen Nyenga
Fagområde Vanntilgang
Tidsrom November 2019

Nedlastbar informasjon

Masteroppgave  Last ned her
Ekstern artikkel  Artikkel fra NMBU
Samarbeidspartner  

IUG


Ingeniører Uten Grenser er organisasjonen for ingeniører som bryr seg om verden. Vi arbeider for å dele og gjøre teknologi og ingeniørkompetanse tilgjengelig i sårbare områder.

Kontakt oss

STØTT VÅRT ARBEID


Bli Teknologivenn

Bli medlem

Gi en gave

Bli samarbeidspartner

VIPPS til 101593

Gavekonto: 1506.33.94499

HER FINNER DU OSS


Adresse:
Ingeniører Uten Grenser Norge
c/o TheFactory
Nedre Vollgate 3
0158 Oslo
Norway

Org#: NOR 996 548 651