fbpx

Master med Mening: Vanntilførsel i rurale områder

Kirkens Nødhjelp | Tanzania

Om Prosjektet


I januar og februar 2020 gjennomførte Master med Mening-studentene Maria  og Trine, og deres mentor Vibeke fra Norconsult, sitt feltoppdrag i Tanzania.

Som i mange andre rurale områder i Afrika, er det også i Tanzania en stor utfordring å oppnå sikre og robuste vanningssystemer. Betydelige investeringer har blitt gjort innen rural vannforsyning, men mange installasjoner har av ulike årsaker ikke fungert tilfredsstillende over tid. Vannforsyning i rurale Tanzania er stort sett basert på brønner utstyrt med håndpumper eller solcellepaneler. I distriktet Mbulu, Hanang og Mkalama har Kirkens Nødhjelp sammen med lokal partner 4CCP rehabilitert og installert grunnvannspumper (håndpumper og soldrevne) som forsyner vann til skoler, helsestasjoner og landsbyer. Soldrevne pumper er basert på en relativt ny teknologi og det er behov for mer kunnskap om blant annet levetidskostnader, dimensjonering, drift og vedlikehold både med tanke på eksisterende og nye prosjekter.

Hovedfokuset for masteroppgavene var bistå Kirkens Nødhjelp og 4CCP med å finne gode løsninger for vannforsyning i rurale områder i Tanzania. Maria og Trine fikk mye ut av feltoppholdet, og gjennomførte sammen med mentor Vibeke størstedelen av de planlagte oppgavene, blant annet installasjon og test av et fjernstyrt system samt innhenting av nyttig informasjon lokalt vedrørende vannforbruk, fremtidige vannbehov og potensialet for integrering av fjernstyring i videre ressursplanlegging på distriktsnivå. Utredninger og anbefalinger kan leses i de to Master med Mening oppgavene.

Informasjon


Fakta

Lokasjon Tanzania
Partner i felt Kirkens Nødhjelp
Fagområde Vann og sanitær
Tidsrom Januar – Februar 2020

Nedlastbar informasjon

Masteroppgave Multiple-use water services
Masteroppgave Solar-powered water systems
   

IUG


Ingeniører Uten Grenser er organisasjonen for ingeniører som bryr seg om verden. Vi arbeider for å dele og gjøre teknologi og ingeniørkompetanse tilgjengelig i sårbare områder.

Kontakt oss

STØTT VÅRT ARBEID


Bli Teknologivenn

Bli medlem

Gi en gave

Bli samarbeidspartner

VIPPS til 101593

Gavekonto: 1506.33.94499

 

HER FINNER DU OSS


Besøksadresse:
Ingeniører Uten Grenser Norge
c/o TheFactory
Nedre Vollgate 3
0158 Oslo
Norway

Org#:NOR 996 548 651