Har du erfaring med å lage illustrasjoner eller videoer, gode pedagogiske evner, og/eller jobbet med HMS-standarder?

Ingeniører Uten Grenser ser nå etter 2-3 frivillige til å gjennomføre et  spennende prosjekt fra Norge innen utviklingen av opplæringsmateriale innen HMS som skal gjøre arbeidet med plastgjenvinning tryggere for lokale arbeidere i Mali og Burkina Faso!

Bakgrunn

Mali er et land i Vest-Afrika som står overfor både alvorlige utfordringer med plastavfall og en kontinuerlig økende arbeidsledighet som nå er på over femti prosent. Basert på disse utfordringene ønsker vår samarbeidspartner Strømmestiftelsen å sette opp et plastgjenvinningsanlegg for å produsere skolebenker. Anlegget skal skape arbeidsplasser både under innsamlings- og støpeprosessen.

For å støtte dette arbeidet engasjerte Ingeniører Uten Grenser høsten 2019 et team som samarbeidet om å utføre en analyse av prosess og HMS ved et eksisterende plastgjenvinningsanlegg i Burkina Faso. Målet var å finne forslag for å forbedre anleggets prosesser og HMS-tiltak, samt å planlegge hvordan man skal kunne kopiere den eksisterende prosessen og bygge et nytt, tilsvarende plastgjenvinningsanlegg i Mali.

Hovedfunnet fra oppdraget er at prosessen spesielt manglet fokus på arbeidernes sikkerhet. Selv om forslag til forbedringer er blitt identifisert i alle ledd i produksjonsprosessen, understreker IUG-teamet at sikkerheten til arbeiderne er det aspektet som bør få størst fokus fremover. Rapporten kan leses her.

Neste steg i prosjektet er nå å utarbeide opplæringsmateriale for HMS og Lean/5S som kan brukes av arbeiderne ved plastgjenvinningsanleggene i Burkina Faso og Mali.

Praktisk informasjon:


Sted: Hjemmekontor (arbeidsmøter gjennomføres digitalt)​

Arbeidsmengde: Ca. 10-20% (ett arbeidsmøte per uke og selvstendig arbeid etter behov)

Oppstart: Medio august 2020

Søknadsfrist: 26. juli 2020

 

Interessert i andre muligheter for deltakelse i oppdrag og prosjekter?