fbpx

Fra plastavfall til skolepulter: Fase 2

Strømmestiftelsen | Oppdrag fra Norge

Bilde: Strømmestiftelsen. Arbeiderne bærer former hvor smeltet plast blir støpt om til plater.

Om Prosjektet


I 2019 gjennomførte IUG et oppdrag fra Norge i samarbeid med Strømmestiftelsen, som gikk ut på å vurdere og optimalisere en prosess hvor plastavfall blir smeltet om til skolepulter. Rapporten for dette oppdraget kan du lese her.

Videre var målet å sende et team med frivillige ingeniører til Vest-Afrika i 2020, noe som dessverre ble umulig både på grunn av COVID-19 og politiske uroligheter i Mali.

For at fremdriften i prosjektet ikke skulle stoppe helt opp, ble vi enige om å fortsette arbeidet fra Norge. Målet denne gangen var å utarbeide opplæringsmateriale i HMS og Lean/5S, slik at smelteprosessen blir så trygg som mulig for de lokale arbeiderne som skal lage skolepultene.

Dette oppdraget pågår fortsatt, og teamet er en stor og engasjert gjeng som består av både maskin- og kjemiingeniører, illustratører og pedagoger. Resultatet fra deres arbeid vil deles her når det er ferdigstilt – tidligst begynnelsen av 2021.

 

Informasjon


Fakta

Lokasjon Mali
(Oppfrag fra Norge)
Samarbeidspartner Strømmestiftelsen
Fagområde Gjenvinning
Tidsrom Høsten 2020

Nedlastbar informasjon

Rapport Kommer i 2021

IUG


Ingeniører Uten Grenser er organisasjonen for ingeniører som bryr seg om verden. Vi arbeider for å dele og gjøre teknologi og ingeniørkompetanse tilgjengelig i sårbare områder.

Kontakt oss

STØTT VÅRT ARBEID


Bli Teknologivenn

Bli medlem

Gi en gave

Bli samarbeidspartner

VIPPS til 101593

Gavekonto: 1506.33.94499

HER FINNER DU OSS


Adresse:
Ingeniører Uten Grenser Norge
Dronningens gate 22
0154 Oslo
Norway

Org#: NOR 996 548 651