#ingeniørdugnad for Gaza engasjerer

På kort tid har Ingeniører Uten Grenser (IUG) mobilisert for konkret innsats som skaffer drikkevann til Gaza. Ved å ta i bruk sitt nettverk av ingeniører og tekniske kompetanse i Norge/Tyrkia/Gaza har dugnaden allerede gitt resultater.

- Når vi vet at infrastrukturen i Gaza er lagt i grus, med de enorme konsekvensene dette har for sivilbefolkningen som mangler det aller mest livsnødvendige som vann, mat og helsehjelp – er det dypt meningsfullt å kunne bidra. Den raske responsen og det store engasjementet fra ingeniører og virksomheter her i Norge vitner om at vi er mange som kjenner på dette, forteller daglig leder i Ingeniører Uten Grenser Marianne Nilsen Sturmair.

Rask mobilisering
Ingeniørdugnaden ble startet rett før påske, og både enkeltpersoner, Tekna og flere mindre selskaper var raskt ute med å gi bidrag. På rekorttid har innsamlingsaksjonen allerede gitt viktig resultat for over 500 familier nord i Gaza by. Andre påskedag var brønn reparert og solcelledrevet vannpumpe installert nær en skole hvor flere tusen mennesker har søkt tilflukt. Se video: https://www.youtube.com/watch?v=tCunyPVfwNo

Innsatsen fortsetter
Multiconsult donerer 100 000,- til #ingenørdugnad for Gaza, og oppfordrer samtidig sine ansatte til å bidra. Dette betyr mye for hva vi sammen kan få gjort av konkret innsats for å hjelpe mennesker som nå mangler det aller mest livsnødvendige.

Med alle fantastiske bidrag til #ingeniørdugnad kan vårt nettverk av ingeniører og tekniske fagfolk i Gaza/Tyrkia få gjort mye. Vi har jevnlig kontakt med våre ingeniørkollegaer, og avhengig av utstyr som er mulig å fremskaffe, vil solcelledrevne vannsystemer og strøm til annen viktig bruk prioriteres, forteller Marianne Nilsen Sturmair.

Kort om #ingeniørdugand for Gaza

  • Donasjonsside med kort info HER
  • Oppdateringer fra innsatsen legges ut HER 
  • Bidrag av alle størrelser er betydningsfulle og innsamlede midler går uavkortet til innsatsen på bakken i Gaza.
  • IUG har ingen markedsføringsbudsjetter for #ingeniørdugnad – så innsamling av bidrag baserer seg på at IUG sine medlemmer og støttespillere deler i sine nettverk.

____________________________________________________________________________________________

For ytterligere kommentarer/informasjon kontakt:
Marianne Nilsen Sturmair, daglig leder IUG, marianne@iug.no, 92 22 89 22
Heidi Hovland Bergfald, kommunikasjonssjef IUG, heidi@iug.no, 48 03 05 59

Powered by Cornerstone