Hjem/Aktuelt/Vi søker kandidater til styret i Ingeniører Uten Grenser (IUG)

Vi søker kandidater til styret i Ingeniører Uten Grenser (IUG)

FRIST 10.03.24: Har du et sterkt engasjement for teknologi og ingeniørfagets viktige rolle for å nå bærekraftsmålene? Har du lyst til å være med å ta IUG og vår humanitære ingeniørinnsats nye steg framover? Da vil vi gjerne høre fra deg!

På generalforsamlingen i april/mai 2024 skal det velges flere representanter til styret i IUG Norge. Valgkomiteen ønsker å høre fra deg som vil være med å videreutvikle en veldrevet, frivillig organisasjon med store ambisjoner for å bidra til en mer bærekraftig og rettferdig verden.

Kort om styret i IUG

Styret er IUG sitt høyeste organ. Styret har det overordnede ansvaret for organisasjonens strategier for videreutvikling av virksomheten og for at det finnes tilstrekkelige ressurser for realisering av arbeidet. Styret består av styreleder, fire faste representanter og to vararepresentanter.  

Vi søker

I en spennende fase for organisasjonen ønsker vi styremedlemmer som har en aktiv og fremoverlent holdning og ønske om å bidra til at IUG tar nye steg fremover. Vi ønsker en bred sammensetning av kompetanse i styret, og vi ser etter kandidater med minst én og gjerne flere av følgende kvalifikasjoner:

 • Erfaring fra ledelse og styrearbeid
 • Strategisk forståelse
 • Bredt nettverk og ønske om å bruke dette aktivt i arbeidet for å gjøre IUG synlig og relevant for flere.
 • Erfaring fra programarbeid i utviklings- og/eller humanitær sektor 
 • Erfaring fra arbeid med klimaspørsmål og klimatiltak i det globale sør.
 • Kompetanse fra virksomheter som baserer seg på frivillig innsats.
 • Teknologi/ingeniørfaglig bakgrunn.

Som styremedlem i IUG Norge får du:

 • Bruke din kompetanse inn i et spennende fagmiljø som opererer i skjæringspunktet mellom ingeniørfag/teknologi og humanitært arbeid.
 • God kjennskap til internasjonale prosjekter der ingeniørkompetanse og teknologi bidrar til positiv utvikling for mennesker, lokalsamfunn og planeten.
 • Innblikk i en veldrevet frivillig organisasjon med store ambisjoner for vekst og utvikling. 
 • Være med å forme organisasjonen for ingeniører og teknologer som bryr seg om verden. 

Styreverv i IUG er frivillig arbeid. Styret i IUG skal samlet sett inneha et bredt spekter av egenskaper, bakgrunn, kompetanse og demografi. Arbeidsspråket i styret er norsk og engelsk. IUG har kontor i Oslo, men søkere fra hele landet ønskes velkommen. For å kunne være valgbar til styret må du være medlem av IUG. 

Last opp CV og motivasjonsbrev innen 10.03.2024.

Kontakt gjerne oss i valgkomitéen på vk@iug.no dersom du har spørsmål. 
Spørsmål eller tips på kandidater kan også rettet til valgkomiteens sekretær: Kommunikasjonssjef i IUG, Heidi Hovland Bergfald – heidi@iug.no / 48 03 05 59 

Vi håper å høre fra deg! 

Valgkomiteen i IUG 
Monica Flo (leder), Christina Høysæter og Egil Reksten 

Søk her

 

Kort om IUG
Alt for mange mennesker mangler tilgang til rent vann, energi og annen nødvendig infrastruktur i verden i dag. Samtidig vet vi at klimaendringene rammer hardest mennesker som bor i sårbare områder i verden. Som teknologer og ingeniører er vårt bidrag kompetansedeling og konkret innsats for grønn infrastruktur i lav- og mellominntektsland. Vår visjon er derfor: Teknologi og ingeniørkompetanse for en bærekraftig og rettferdig verden.  

IUG har siden oppstarten i 2011 engasjert ingeniører og teknologer fra en rekke fagområder til frivillig innsats i oppdrag og prosjekter i 34 land. Organisasjonen har vokst jevnt, og har per i dag en liten og effektiv administrasjon med seks ansatte, seks aktive faggrupper, engasjerte lokal- og studentavdelinger rundt i landet og et styre valgt blant organisasjonens medlemmer. For mer info se www.iug.no

 

Del:
Powered by Cornerstone