Hjem/Aktuelt/FRIVILLIGBLOGG/Master med Mening: Et dyktig stor-team klart for oppdrag hos Eco Moyo, Kenya!

Master med Mening: Et dyktig stor-team klart for oppdrag hos Eco Moyo, Kenya!

Interessen for Master med Mening (MmM) vokser og for aller første gang arrangerer IUG et MmM-oppdrag i storskala! I mars skal 6 studenter og 4 mentorer reise sammen til Eco Moyo Education Centre (Eco Moyo) i Kenya på feltarbeid. 

Master med Mening: Et dyktig stor-team klart for oppdrag hos Eco Moyo, Kenya!

Eco Moyo er en norsk-kenyansk non-profit organisasjon som har bygget en skole i Kilifi, på Kenyas østkyst. Kilifi er et av de fattigste fylkene i landet, og de fleste barna i området lever uten elektrisitet og rennende vann. Eco Moyo gir gratis grunnskoleutdanning for rundt 200 barn og på skolen får barna skoleklær og mat, samt bøker, ryggsekker, skrivemateriell og annet de trenger for undervisningen. For å sikre en bedre fremtid for seg selv og sin familie, trenger unge i Kilifi et solid grunnlag. Eco Moyos drøm er å følge barna fra førskolen og helt frem til fullført høyere utdanning, slik at de senere får mulighet til å få jobb eller skape sin egen arbeidsplass.

MmM-studentene studerer innenfor henholdsvis vann og avløp, konstruksjonsteknikk/geoteknikk og energi, og alle skriver de sin masteroppgave i samarbeid med IUG og Eco Moyo. I løpet av sitt feltarbeid vil studentene sammen med sine IUG-mentorer, gjøre vurderinger og undersøkelser i forhold til vannforsyning, overvannshåndtering, erosjonskontroll og lagring av vann, å prosjektere en underjordisk vanntank og å sette opp microgrid.

Med resultater fra dette arbeidet vil Eco Moyo-senteret få styrket det viktige arbeidet de gjør for barn og unge i området. Med gode vannsystemer og en stabil strømforsyning blir skolehverdagen både enklere og tryggere. Dette vet vi både elever og lærere gleder seg til. Og for lokalsamfunnet er det viktig at Eco Moyo videreutvikles som et senter hvor barn og unge kan lære, utvikle seg og forfølge sine framtidsdrømmer.

Vi gleder oss til å følge dette spennende og helhetlige prosjektet, hvor et flott team av ingeniører og studenter skal finne gode løsninger sammen med Eco Moyo!

Dette Master med Mening-oppdraget er støttet av NITO. Tusen takk!

Del:
Powered by Cornerstone