Hjem/Aktuelt/Nyhetsarkiv/Ung innovasjon – for å løse globale plastproblemer

Ung innovasjon – for å løse globale plastproblemer

Torsdag 24. november tok IUG-ingeniører turen til Kuben videregående skole, klare for å tilbringe en spennende skoledag med rundt 140 elever fra VK1, studiespesialiserende. Og for en dag det ble! Fordelt på 30 grupper, fikk elevene veiledning og praktiske tips i sin løsningsjakt på gode systemer for håndtering av plastavfall i flyktningeleirer.

Innovasjonsuke
Elevene har hatt innovasjon, plastproblematikk og situasjonen for mennesker på flukt på timeplanen i flere fag en hel uke, og mot slutten av uka var det duket for Innovasjonscamp. Dagen startet med Kick off for alle elevene. Der fikk høre litt mer om hvordan IUG bruker teknologi og ingeniørkompetanse i humanitært arbeid verden over, før de fikk presentert oppdraget for dagen, som er basert på IUGs erfaringer fra arbeid med plastproblematikk i flyktningeleire. 

Fra ide til produkt eller system 
Med 30 grupper og enda flere ideer, hadde IUG-ingeniørene hendene fulle med å høre på forslag, stille spørsmål og komme med innspill til veien videre fram til ferdig produkt eller system for plasthåndtering. Elevene fikk så to minutter til å pitche ideen sin til en jury, i en første delrunde. Deretter gjensto seks grupper som pitchet sin løsning til hovedjuryen og alle de andre elevene i skolens auditorium. Med topp innsats vanket det heder og ære til alle, godteri til finalistene og to grupper gikk av med seieren og fikk kinobilletter i premie. 

Framtidas ingeniører og teknologer? 
Innovasjonsdagen var fylt med avfallshåndtering, infrastruktur og teknologi, og ikke minst hvilken viktig rolle dette spiller for å bedre klimaet på kloden og samtidig skape arbeidsplasser og tryggere livssituasjon for mennesker. Mange elver benyttet også sjansen til å høre litt med ingeniørene som veiledet dem, om yrkesvalg. Og hvem vet, kanskje treffer vi om noen år flere av disse elvene igjen? Som ingeniører som vil bruke sin kompetanse til å være med å gjøre verden mer bærekraftig og rettferdig! 

Godt samarbeid og takk til IUG-frivillige 
Tusen takk for en flott dag – til både elever og lærere på Kuben vgs., Ungt Entreprenørskap Oslo og ikke minst frivillige IUGere med leder i IUG Oslo, Frida Nygaard i spissen. Det var også ekstra gøy at flere ingeniører som til vanlig jobber hos våre gode partnere Asplan Viak og Elvia stilte opp som veiledere denne dagen.  

 

 

 

Del:
Powered by Cornerstone