Hjem/Aktuelt/Nyhetsarkiv/Fokus Rådgivning utvider partnerskapet med IUG!

Fokus Rådgivning utvider partnerskapet med IUG!

Vår kjære bronsepartner Fokus Rådgivning fornyer partnerskapet med tre nye år. Les pressemelding om denne gladnyheten!

 

Pressemelding: Partnerskap for bærekraft

Fokus Rådgivning inngikk partnerskap med Ingeniører Uten Grenser (IUG) i fjor vår, og nå fornyer de samarbeidet om humanitær ingeniørinnsats i sårbare områder i verden. Partnerskapet utvides til 2025.

Imponert over innsatsen i 2022
- Vi er mektig imponert over arbeidet IUG gjør for å skape muligheter for mennesker og lokalsamfunn i lav- og mellominntektsland, forteller daglig leder i Fokus Rådgivning Reidar Steine.

Nylig la Ingeniører Uten Grenser fram sin årsrapport som forteller at frivillige ingeniører og teknologer har bidratt med 11 000 timer i 23 prosjekter i 8 land. Effekten av denne innsatsen dekker et bredt spekter av områder: Strøm til skolebygg, økt matsikkerhet i Ghana, utslippskalkulator som gir grunnlag for kutt i klimagassutslipp ved drift av feltsykehus, styrking av undervisningskompetanse i realfag for grunnskolelærere i Kenya og sirkulære løsninger for plasthåndtering i flere land.

Bærekraftarbeid uten grenser
Daglig leder i IUG, Marianne Nilsen Sturmair er veldig glad for å ha Fokus Rådgivning med som bedriftspartner i årene framover.
– For IUG er det avgjørende med gode bedriftspartnere som Fokus Rådgivning for å lykkes med våre prosjekter. Globalt bærekraftarbeid trengs mer enn noen gang. Næringslivet har generelt høy troverdighet på bærekraftarbeid her hjemme i Norge. Men for å nå både globale klimamål og følge opp alle de 17 bærekraftmålene som utgjør vår felles arbeidsplan fram til 2030, trenger vi et næringsliv med vilje til å tenke ut over Norges grenser, sier Nilsen Sturmair.

For Fokus Rådgivning er partnerskap med IUG, en måte de kan bidra til globalt bærekraftarbeid.
- Som bedrift er vårt fokus her i Norge å bruke ingeniørfaget til å gjøre omgivelsene til mennesker tryggere, gjennom prosjektstyring, brann- og teknisk rådgivning. Gjennom partnerskapet med IUG bidrar vi til ingeniørfaglig innsats som gir mulighet for positiv utvikling i utsatte områder i verden og skaper trygghet for mennesker som lever under svært tøffe livsbetingelser, avslutter Steine.

For ytterligere informasjon, kontakt:
Kommunikasjonssjef Ingeniører Uten Grenser, Heidi Hovland Bergfald, heidi@iug.no / 48 03 05 59
Daglig leder Fokus Rådgivning, Reidar Steine, reidar@fokusraad.no / 95 19 01 79

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Kort om Fokus Rådgivning:
Fokus Rådgivning ble etablert i 2008 og eies i sin helhet av de ansatte. Selskapet leverer tjenester innenfor prosjektstyring, brannrådgivning og teknisk rådgiving. Visjonen er ikke å være størst, men å være best på de tjenestene vi leverer.

Kort om Ingeniører Uten Grenser (IUG):
IUG er en ideell organisasjon som ble etablert i 2011. Tuftet på innsats fra frivillige ingeniører og teknologer bidrar IUG til grønn infrastruktur i lav- og mellominntektsland. Årsrapport for deres humanitære ingeniørinnsats i 2022 kan leses her: https://iug.no/aktuelt/nyhetsarkiv/nyhetsarkiv-detalj/article/1713459

Del:
Powered by Cornerstone