Hjem/Aktuelt/Nyhetsarkiv/Sommertips fra IUG-nissene

Sommertips fra IUG-nissene

IUG-nissene på loftet, eller på lasset – alt etter som, har insistert på å bidra med noen tips for avslapning, velvære og inspirasjon i sommer.

 

Inge:
IT-ingeniøren Inge kan aldri få nok skjermtid – ei heller om sommeren, og han oppfordrer alle til å få med seg disse to fantastiske filmene i sommer:

  • The boy who harnessed the wind En fantastisk film om lokale vindmøller, far-sønn-relasjon og skaperkraft.
  • The woman king Streames ikke over alt, men like fullt; Har du ikke sett den? Løp å se! Stikkord: Benin (eller daværende kongeriket Dahomey), 1820-tallet og vilt sterke&bra damer!

 

Usman:
Utviklingsingeniøren Usman elsker morgendagen! Og gårsdagen. Og her og nå. Følgelig var det litt vanskelig å velge kun to sommertips, men etter en rask ide-dugnad kom han like vel fram til et par sommerlige tips: 

  • Historie Historiemagasin som tillbyr gratis-abonnement i sommer. La jobb-humla suse og les og lytt deg inn i verdenshistorien i sommer. 
  • Last ned ChatGPT (der du vanligvis laster ned dine apper) - og få deg en sparringspartner som ikke nødvendigvis alltid snakker sant, men som effektivt vil kunne hjelpe deg å få satt ord og bilder på ideene dine!

 

Gerd-Helen:
Geotekniker Gerd-Helen er over gjennomsnittet glad i både jorda vår og spader. Og hun deler gladelig to sommertips med andre engasjerte ingeniører og teknologer: 

  • Hvis ikke Norge, hvem? Les, lær og bli inspirert av rapporten til klimafinansieringsutvalget. Rapporten ble lansert 24. april i år og overleveret oppdragsgiverne Røde Kors, Kirkens Nødhjelp, Redd Barna, Norsk Folkehjelp, Caritas og Flyktningehjelpen.
  • Justdiggit Gerd-Helen har  nettopp oppdaget sin andre yndlingsorganisasjon (etter IUG, så klart). Verden skal reddes, et spadetak av gangen. 

 

Del:
Powered by Cornerstone