Hjem/Aktuelt/Nyhetsarkiv/Digital Oppdragsrapport 14.09.23: Bærekraftige forretningsmodeller for plastresirkulering, rurale områder i Afrika

Digital Oppdragsrapport 14.09.23: Bærekraftige forretningsmodeller for plastresirkulering, rurale områder i Afrika

Torsdag 14. september, kl. 15-16 kan du få høre om en spennende Masteroppgave som omhandler utvikling av mer bærekraftig og effektive systemer for plastgjenvinning

Hvordan kan forretningsmodellinnovasjon og teknologitilpasning øke levedyktigheten til plastresirkulering i den uformelle avfallssektoren i rurale Afrika?

Dette forskningsspørsmålet var utgangspunktet for Alice Langseth (Høgskulen på Vestlandet)  og hennes Master med Mening-oppgave som hun skrev i samarbeid med IUG og Human Brights. Gjennom tre caser fra Uganda, Tanzania og Mali så hun nærmere på hva som skal til for å skape langsiktig økonomisk, miljømessig og sosial verdi i rurale plastgjenvinningsprosjekter.

I tillegg til Alice, vil vi få høre fra hennes mentor Gard Sviggum Saabye, og de andre ingeniørene som har jobbet med tilpasning av maskiner på gjenvinningsfabrikken i Mityana, Uganda. Dette oppdraget er en del av det større SUWASO-prosjektet som har som mål å utvikle bærekraftige og helhetlige løsninger for avfallshåndtering i rurale og semi-urbane miljøer. 

Masteroppgaven finner du her, og nærmere beskrivelse av maskinoppdraget finner du her.

Velkommen til en spennende time om sirkulærøkonomi og teknologitilpasning – håper vi sees!

Se opptak
 

 

 

Del:
Powered by Cornerstone