Hjem/Aktuelt/Nyhetsarkiv/‘Tech-folk for fred i Gaza’ - arrangement 7. mai! 

‘Tech-folk for fred i Gaza’ - arrangement 7. mai! 

Ingeniører Uten Grenser har tilsluttet seg kampanjen ‘Tech-folk for fred i Gaza’, og generalsekretær Marianne Nilsen Sturmair, vil holde appell under en markering på Eidsvolls plass 7. mai, kl. 15:30-16:30. 

Video fra markeringen finner du her.

Vi oppfordrer alle som kan til å delta på denne markeringen! Initiativet kommer fra ansatte i tech-bransjen som i likhet med ‘Lederopprop for menneskerettigheter’ og kampanjen #ikkekontroversielt, tar til orde for at flere samfunnsaktører må bruke sin stemme. 

IUG står opp mot menneskerettighetsbrudd, og mener at vi alle; staten, organisasjoner, næringslivet og individer har handlingsplikt til å gjøre det som står i vår makt for å forhindre det FN domstolen behandler som mulig folkemord. Vi vil være med å belyse hvordan bruk av teknologi og kunstig intelligens (KI) gir hensynsløse konsekvenser for befolkningen på Gaza, og hvordan ødeleggelse og svært begrensede muligheter for reparasjon av kritisk infrastruktur skaper en humanitær krise.  

IUG oppfordrer til våpenhvile, at nødhjelp og utstyr slipper inn i Gaza og at israelske gisler slipper fri. Og overordnet: Denne brutale krigføringen som rammer sivilbefolkningen på Gaza må ta slutt.   

I forbindelse med arrangementet er det opprettet en Spleis, hvor alt overskuddet går til vår #ingeniørdugnad for Gaza. Se innsamlingen på Spleis.

Se mer om markeringen på Eidsvolls plass, 7. mai, kl. 15:30-16:30

Les oppdateringer fra #ingeniørdugnad for Gaza

Del:
Powered by Cornerstone