Hjem/Aktuelt/Nyhetsarkiv/Samarbeid med lokalt næringsliv viktig i humanitær innovasjon

Samarbeid med lokalt næringsliv viktig i humanitær innovasjon

For begge våre nystartede innovasjonsprosjekter er samarbeid med lokalt næringsliv essensielt for å lykkes.

I arbeidet med humanitær innovasjon er teknologi- og produktuvikling sentralt. Men innovasjon handler vel så mye om å finne fram til nye arbeidsmåter og ikke minst sørge for samarbeid på tvers av sektorer. Kompetanse fra flere sektorer er viktig for å finne gode bidrag til en framtidsrettet, effektivt og bærekraftig respons på humanitære behov.

- I prosjektet Safe Drinking Water har vi gjennomført markedsdialog og en anbudsrunde hvor flere svært gode løsninger ble vurdert. Sammen med vår partner Field Ready Turkiye og IUG-frivillige har vi nå funnet fram til det vi tror blir en meget god partner i det videre arbeidet. Vi har stor tro på at vi sammen skal finne gode lokale løsninger som sikrer drikkevann i Azaz i Nordvest Syria, forteller prosjektleder Nima Nemati Saeid.

Prosessen er også godt i gang for å finne næringslivspartner i prosjektet ‘Social Plastics for economic development in Somalia’. I dette prosjektet skal vi utforske godt forankrede og gjennomførbare sirkulære løsninger for de store avfallsutfordringene i Hargeisa i Somaliland.

Felles for våre innovasjonsprosjekter er tverrsektorielt samarbeid og utvikling av løsninger i nært samarbeid med de som skal eie, vedlikeholde og ha nytte av valgte løsninger. Les mer om våre humanitære innovasjonsprosjekter på denne siden.  

Del:
Powered by Cornerstone