Hjem/Aktuelt/Webinarer/IUG Norge blir partner med ICAN!

IUG Norge blir partner med ICAN!

ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons) ble etablert i 2007 og er en partipolitisk uavhengig kampanje som arbeider for å avskaffe atomvåpen og spre kunnskap om atomvåpens humanitære konsekvenser. Ved bruk av atomvåpen vil ødeleggelsene og strålingsfaren være så høy at ingen kan gi nødvendig hjelp. Med sin påvirkningskraft hadde ICAN en avgjørende rolle for at FNs traktat som forbyr atomvåpen ble vedtatt i 2017. At et land slutter seg til traktaten innebærer et forbud mot alle typer tilknytting til atomvåpen. I Norge har ICAN over 50 partnerorganisasjoner som støtter ICAN sitt mål om at Norge skal signere og ratifisere atomvåpenforbudet.

I 2017 tildelte Nobelkomiteen fredsprisen til ICAN. Nobelkomiteen begrunnet tildelingen med organisasjonens arbeid for å påpeke de katastrofale humanitære konsekvensene ved all bruk av atomvåpen og deres banebrytende innsats med å få til forbud mot atomvåpen i FN.  

IUG Norge har blitt partner med ICAN og vi er glade for å kunne støtte opp under et så viktig formål, og deres budskap sammenfaller med vårt arbeid mot en bærekraftig og rettferdig verden.

Vi er stolte over å bli en del av ICAN-laget og bidra til en verden fri for atomvåpen!

IUG Norge blir partner med ICAN!
Powered by Cornerstone