fbpx

Solenergi og vannforsyning til en skole for døve barn

Deaf Aid Isinya | Kenya

Om Prosjektet


Ingeniører Mari Lauglo (Norconsult) og Rebecca Martinsen (Asplan Viak) reiste i mars 2019 til Isinya, Kenya, for å gjennomføre en feltstudie om tilgang til strøm og vannforsyning til en internatskole for døve barn, støttet av Deaf Aid.

Skolen hadde kun tilgang til et ustabilt, utilstrekkelig og meget dyrt offentlig strømnett. De hadde ikke gatelys. Læringsmiljø og sikkerhet til barna var sterkt preget av dette, i enda større grad fordi døve barn trenger lys for å kunne kommunisere med tegnspråk.

Vannforsyning var sikret gjennom en brønn og en pumpe, mens solfangere sørget for oppvarming av vann. Likevel var vanntilgang begrenset, manglet skolen en løsning for å optimalisere vannopptak og –forbruk, og et system for å lagre vann.

Rebecca og Mari foreslo å installere gatelys drevet av solfangere, solcellepaneler for å sikre strømforsyning til pumpen, og to vanntanker for å lagre vann. Siden da, har Deaf Aid begynt å implementere disse løsningene, og gatelys ble installert i løpet av sommeren 2019.

 

Informasjon


Fakta

Lokasjon Kenya
Partner i felt Deaf Aid Isinya
Fagområde Solenergi / Vannforsyning
Tidsrom Mars 2019

Nedlastbar informasjon

Rapport Last ned rapport
   
   

IUG


Ingeniører Uten Grenser er organisasjonen for ingeniører som bryr seg om verden. Vi arbeider for å dele og gjøre teknologi og ingeniørkompetanse tilgjengelig i sårbare områder.

Kontakt oss

STØTT VÅRT ARBEID


Bli Teknologivenn

Bli medlem

Gi en gave

Bli samarbeidspartner

VIPPS til 101593

Gavekonto: 1506.33.94499

 

HER FINNER DU OSS


Besøksadresse:
Ingeniører Uten Grenser Norge
c/o TheFactory
Nedre Vollgate 3
0158 Oslo
Norway

Org#:NOR 996 548 651