Kartlegging av plastavfall

Kirkens Nødhjelp | Etiopia

Om Prosjektet


Våren 2019 dro våre to frivillige ingeniører Alexander, medarbeider i vår partnerbedrift Asplan Viak, og Camilla på oppdrag i samarbeid med Kirkens Nødhjelp. Prosjektet gikk ut på å kartlegge plastproblematikken i to flyktningleirer Kirkens Nødhjelp jobber i i Gambela i Etiopia.

Gambela regionen er tilholdsted for over 40% av flyktningene i Etiopia. Avfallsproblematikken vokser med befolkningstettheten, og Kirkens Nødhjelp har startet et prosjekt for å redusere plastavfall i flyktningleirene og samfunnet i området. Vi i IUG samarbeidet med Kirkens Nødhjelp om å starte opp prosjektet ved å kartlegge problematikken og komme med forslag til hvordan avfall kan bringe verdi til menneskene som bor i området. 

Kirkens Nødhjelp, er allerede er godt i gang med å planlegge fortsettelsen av prosjektet etter innspill fra våre ingeniører.  

Eivind Aalborg fra Kirkens Nødhjelp sier de er kjempefornøyd med samarbeidet, og hva våre ingeniører har fått til. Takk til Camilla og Alexander for fantastisk innsats, vi er kjempestolt av dere vi også! 

Lær mer om prosjektet i videoen nedenfor der du kan høre Camillas erfaringer fra prosjektet.

Informasjon


Fakta

Lokasjon Gambella, Etiopia
Samarbeidspartner Kirkens Nødhjelp
Fagområde Gjenvinning
Tidsrom Vår 2018

Nedlastbar informasjon

Rapport  Last ned rapport
Ekstern link  
Samarbeidspartner  

IUG


Teknologiske endringer er et teamarbeid, og vi trenger deg ombord! Bli medlem i IUG og du hjelper til med å levere bærekraftige tekniske løsninger rundt om i verden.

Som medlem får du tilgang på utlysninger av våre oppdrag, og mulighet til å bidra i organisasjonen. Bedrifter kan bli samarbeidspartnere, eller uforpliktende støtte oss gjennom et bedriftsmedlemskap eller med en gave.

Kontakt oss

HER FINNER DU OSS


Ingeniører Uten Grenser Norge
Telefon: + 47 958 91 632
Besøksadresse: Støperigata 1, 0250 Oslo, Norway
Postadress: Støperigata 1, Postboks 1636 Vika, 0119 Oslo, Norway
Org#: NOR 996 548 651