Kvalitetssjekk av barneskoler

FORUT | Nepal

Om Prosjektet


I 2015 ble Nepal rammet av et kraftig jordskjelv som gjorde store skader. Gjenoppbyggingsarbeidet i regi av nepalske myndigheter går sakte. Myndighetene anslo at 8000 skoler enten burde bygges helt på nytt eller restaureres.

Dolakha-distriktet, som ligger i sentralregionen, er et av områdene i Nepal som ble hardest rammet. Dette er også et område hvor FORUT har jobbet i mange år. FORUT sitt arbeid dekker 6 landsbyer i Dolakha, og i disse ble 49 skoler helt eller delvis ødelagt. Den norske ambassaden hadde tidligere finansiert gjenoppbygging av 12 skoler i distriktet via FORUT, og ønsket å finansiere flere skoler for å dekke behovet. 

På nyåret 2018 startet vi et samarbeid med organisasjonen FORUT og deres lokale samarbeidspartner CWIN i Katmandu, Nepal. Målet var å bistå med ingeniørfaglig kompetanse ved vurdering av grunnforhold ved nye barneskoler og ved en ny barnepsykiatrisk klinkikk. Les mer her

Samarbeidet ble videreført høsten 2019, da de fleste skolene endelig sto endelig sto klare. To frivillige ingeniører fra Ingeniører Uten Grenser, Alise og Helge, reiste til Nepal for å gjøre en kvalitetssjekk av både de byggtekniske detaljene ved de nye skolene og solcellepanelene som har blitt installert takket være støtte fra Nexans Foundation. 

Dårlig bygningskvalitet på de gamle skolene var en viktig årsak til omfanget av skadene etter jordskjelvet i 2015. Derfor var det viktig å kvalitetssikre både nye og gjenoppbygde skoler.  Du kan laste ned og lese de fullstendige rapportene via menyen til høyre. 

 

Informasjon


Fakta

Lokasjon Dolakha, Nepal
Samarbeidspartner FORUT
Fagområde Bygg/konstruksjon, ren energi
Tidsrom Oktober 2019

Nedlastbar informasjon

Rapport: Solcellepaneler Last ned rapport
Rapport: Bygg / konstruksjon Last ned rapport
   

IUG


Teknologiske endringer er et teamarbeid, og vi trenger deg ombord! Bli medlem i IUG og du hjelper til med å levere bærekraftige tekniske løsninger rundt om i verden.

Som medlem får du tilgang på utlysninger av våre oppdrag, og mulighet til å bidra i organisasjonen. Bedrifter kan bli samarbeidspartnere, eller uforpliktende støtte oss gjennom et bedriftsmedlemskap eller med en gave.

Kontakt oss

HER FINNER DU OSS


Ingeniører Uten Grenser Norge
Telefon: + 47 958 91 632
Besøksadresse: Støperigata 1, 0250 Oslo, Norway
Postadress: Støperigata 1, Postboks 1636 Vika, 0119 Oslo, Norway
Org#: NOR 996 548 651