Kvalitetssjekk av barneskoler

FORUT | Nepal

Om Prosjektet


I 2015 ble Nepal rammet av et kraftig jordskjelv som gjorde store skader. Gjenoppbyggingsarbeidet i regi av nepalske myndigheter går sakte. Myndighetene anslo at 8000 skoler enten burde bygges helt på nytt eller restaureres.

Dolakha-distriktet, som ligger i sentralregionen, er et av områdene i Nepal som ble hardest rammet. Dette er også et område hvor FORUT har jobbet i mange år. FORUT sitt arbeid dekker 6 landsbyer i Dolakha, og i disse ble 49 skoler helt eller delvis ødelagt. Den norske ambassaden hadde tidligere finansiert gjenoppbygging av 12 skoler i distriktet via FORUT, og ønsket å finansiere flere skoler for å dekke behovet. 

På nyåret 2018 startet vi et samarbeid med organisasjonen FORUT og deres lokale samarbeidspartner CWIN i Katmandu, Nepal. Målet var å bistå med ingeniørfaglig kompetanse ved vurdering av grunnforhold ved nye barneskoler og ved en ny barnepsykiatrisk klinkikk. Les mer her

Samarbeidet ble videreført høsten 2019, da de fleste skolene endelig sto endelig sto klare. To frivillige ingeniører fra Ingeniører Uten Grenser, Alise og Helge, reiste til Nepal for å gjøre en kvalitetssjekk av både de byggtekniske detaljene ved de nye skolene og solcellepanelene som har blitt installert takket være støtte fra Nexans Foundation. 

Dårlig bygningskvalitet på de gamle skolene var en viktig årsak til omfanget av skadene etter jordskjelvet i 2015. Derfor var det viktig å kvalitetssikre både nye og gjenoppbygde skoler.  Du kan laste ned og lese de fullstendige rapportene via menyen til høyre. 

 

Informasjon


Fakta

Lokasjon Dolakha, Nepal
Samarbeidspartner FORUT
Fagområde Bygg/konstruksjon, ren energi
Tidsrom Oktober 2019

Nedlastbar informasjon

Rapport: Solcellepaneler Last ned rapport
Rapport: Bygg / konstruksjon Last ned rapport
   

IUG


Ingeniører Uten Grenser er organisasjonen for ingeniører som bryr seg om verden. Vi arbeider for å dele og gjøre teknologi og ingeniørkompetanse tilgjengelig i sårbare områder.

Kontakt oss

STØTT VÅRT ARBEID


Bli Teknologivenn

Bli medlem

Gi en gave

Bli samarbeidspartner

VIPPS til 101593

Gavekonto: 1506.33.94499

 

HER FINNER DU OSS


Besøksadresse:
Ingeniører Uten Grenser Norge
c/o TheFactory
Nedre Vollgate 3
0158 Oslo
Norway

Org#:NOR 996 548 651