Gjenvinning av plastavfall i Zimbabwe - Fase 2

Midlands Children Hope Project | Zimbabwe

Om Prosjektet


Midlands Children Hope Project (MCHP) er en organisasjon stiftet i Norge i 2012 for å gi bistand til Midlands Children Hope Center, et barnehjem som også støtter utdanning til gatebarn og gir mikrolån til fattige familier i township Mkoba, Zimbabwe.

Ingeniørene Johanne Schjellungen Ramdal og Nuzat Naima Islam reiste i februar 2020 til Zimbabwe for å gjennomgå eksisterende avfallshåndteringssystemet, foreslå alternative løsninger for å håndtere avfallet og samtidig skape verdi av avfallet for lokalsamfunnet.

I løpet av oppdraget hadde ingeniørene informasjonsmøter med lokale myndigheter, kartla muligheter for å selge sortert plastavfall til små lokale gjenvinningsbedrifter, analyserte avfallsfraksjoner i det lokale deponiet og blant avfallet liggende i nærområdet, i tillegg til å gjennomføre 2 clean-ups med hjelp fra barnehjemsbarna.

Naima og Johanne ble møtt med stor interesse fra lokalsamfunnet, og skapte mye engasjement for prosjektet ved å besøke 6 skoler i Mkoba, der de informerte om alle mulighetene for å skape verdier av avfall ved riktig sortering og gjenvinning, og faren som akkumulering av plast skaper for økosystemet.

Oppdraget førte til svært gode resultater:

  • Innsamling av totalt 674 kg plast fra Mkoba og omegn gjennom clean-ups.
  • 2.500 lokale elever ble inspirert og informert om verdien som kan skapes med gjenvinning av plast.
  • Som umiddelbart gjennomførbar løsning, med hensyn til begrenset tilgang til drivstoff, elektrisitet og vann, er det anbefalt å bruke Ecobricks for å gjenvinne LDPE film og PET flasker. I tillegg kan HDPE, PP, tykk LDPE og PET selges til en lokal gjenvinningsbedrift.
  • Med minimale investeringer i fremtiden, er det mulig å sette i gang et lite verksted for produksjon av ulike produkter ved å gjenvinne HDPE, PP og LDPE, ifølge Precious Plastic- modellen.

Informasjon


Fakta

Lokasjon Zimbabwe
Partner i felt Midlands Children Hope Project
Fagområde Gjenvinning
Tidsrom Februar 2020

Nedlastbar informasjon

Rapport Ikke tilgjengelig ennå
   
   

IUG


Teknologiske endringer er et teamarbeid, og vi trenger din hjelp! Bli medlem i IUG og du hjelper til med å levere bærekraftige tekniske løsninger rundt om i verden.

Som medlem får du tilgang på utlysninger av våre oppdrag, og mulighet til å bidra i organisasjonen. Bedrifter kan bli samarbeidspartnere, eller uforpliktende støtte oss gjennom et bedriftsmedlemskap eller med en gave.

Kontakt oss

HER FINNER DU OSS


Adresse:
Ingeniører Uten Grenser Norge
c/o TheFactory
Nedre Vollgate 3
0158 Oslo
Norway

Org#: NOR 996 548 651