fbpx

Kompetanseutvikling

Kompetanseutvikling

Gjennom å dele våre historier, prosjekter og erfaringer ønsker vi å bidra til økt kompetanse om utviklingsarbeid blant norske ingeniører.

Ønsker du å bidra med din kunnskap og kompetanse, eller lære direkte av de som har vært på oppdrag for IUG kan du delta på ulike arrangementer som Missing Maps, Historier fra felten eller delta i våre faggrupper.

Fagutvalg og Faggrupper

Fagutvalget skal sikre kvalitet i arbeidet vi utfører i planlegging, gjennomføring og avslutning av oppdrag, i tillegg til overføring av kompetanse og teknologi til fremtidige oppdrag. Fagutvalget er delt inn i fagrupper innen våre fagområder.

Fagutvalget styres av frivillige medlemmer i IUG, og er underlagt IUG Administrasjonen.

Les mer om hvordan du kan engasjere deg på fagutvalgets egne sider.

Missing Maps

Hvert år slår katastrofer til rundt om i verden, og mange av områdene som berørers “mangler” bokstavelig talt fra kartene våre. Missing Maps Project og Humanitarian OpenStreetMap Team (HOT) er to initiativer som baserer seg på å kartlegge disse områdene. Den digitale kartdugnaden har tatt av i Norge, og IUG arrangerer og koordinerer det meste av dette.

Kort oppsummert brukes data og fly/satelittfoto for å tegne opp infrastruktur og bygningsmasse/ landareal som så kan brukes av bistandsaktører for å finne informasjon de trenger for å ta beslutninger om iverksetting og utrykning av nødhjelp.

Vi arrangeres jevnlig nye mapathons hos våre lokale avdelinger – dager der flere titalls deltakere møtes og jobber med kartlegging. Her sporer vi satellitt-bilder i applikasjonen OpenStreetMap, og informasjonen som lagres blir umiddelbart tilgjengelig for nødhjelpsorganisasjonene.

Opplegget er enkelt, engasjerende og givende og du trenger ingen forkunnskaper for å delta. Man kartlegger steder som aldri ville vært prioritert av kommersielle kartselskaper, og man blir kjent med hvordan landskap og infrastruktur ser ut på steder man sikkert aldri ville besøkt ellers. Mer informasjon om Missing Maps finner du på missingmaps.org.

Vil du bli med på neste arrangement? Ta kontakt med din lokalavdeling!

Historier fra felt

For å fortelle våre historier fra oppdrag og prosjekter inviterer vi i samarbeid med de lokale avdelingene til Historier fra Felten foredrag. Våre ingeniører holder presentasjoner fra sine oppdrag der de forteller om både de tekniske løsningene, problemstillinger man må ta stilling til når man jobber med utviklingsarbeid, samt deres personlige erfaringer fra det å være på oppdrag for IUG.

Målet er å inspirere og dele erfaringer til andre ingeniører og interessenter gjennom å dele fortellinger fra oppdragene IUG er engasjert i. Vi håper å gi en praktisk forståelse av feltarbeid og dele våre erfaringer.

Følg med på din lokalavdelings arrangementer for å få med deg neste Historie fra Felten!

VÅRT ARBEID

Oppdrag

Waste for Warmth

Master med Mening

Kompetanseutvikling

IUG


Ingeniører Uten Grenser er organisasjonen for ingeniører som bryr seg om verden. Vi arbeider for å dele og gjøre teknologi og ingeniørkompetanse tilgjengelig i sårbare områder.

Kontakt oss

STØTT VÅRT ARBEID


Bli fast giver

Bli medlem

Gi en gave

Bli samarbeidspartner

VIPPS til 101593

Gavekonto: 1506.33.94499

HER FINNER DU OSS


Adresse:
Ingeniører Uten Grenser Norge
Dronningens gate 22
0154 Oslo
Norway

Org#: NOR 996 548 651