Plastgjenvinning i Melkadida: Fase 2

UNHCR | Etiopia

Om Prosjektet


I 2018 startet Ingeniører Uten Grenser et samarbeid med UNHCR (FNs program for mennesker på flukt). Samarbeidet skal inkludere en serie med prosjekter innen plastgjenvinning, for å sikre bedre helse og tryggere levestandarder for mennesker som er bosatt i flyktningleirer. Det overordnede målet med prosjektene er å bidra til at plastavfall blir resirkulering på en måte som fører til lokalt eierskap, gründervirksomhet og sysselsetting. Plastgjenvinningsvirksomheten skal tilby infrastruktur for avfallshåndtering, etablere produksjonssamvirke, og føre til ferdighetsutvikling (yrkesopplæring mm.) for både flyktninger og vertssamfunn. 

I juli 2019 reiste ingeniørene Oddvin og René på oppdrag til Etiopia for å designe maskiner for dette prosjektet. Oppdraget var en videreføring av vårt aller første oppdrag innen plastgjenvinning, som du kan lese mer om her

De anbefalte prosessene er pyrolyse av blandet plast for å lage pyrolyseolje, og forgassing av plast og papp for å skape varme for støping; makulering og støping av plastkorker og jerrykanner for å lage enkle produkter som vaskebaljer eller oppbevaringskasser; eller gjenbruk av PET-flasker. Mulighetene for å komprimere PET-flasker og annet avfall for mer økonomisk transport til Addis Abeba bør også vurderes.

Alle nødvendige deler for å bygge og vedlikeholde de foreslåtte løsningene kan man finne i den nærmeste byen, Dolo Ado, eller i hovedstaden Addis Abeba. Behovet for strøm er minimal, og en vifte som kan kjøres via solenergi-system er den eneste nødvendige elektriske maskinen. Maskinene kan bygges lokalt og krever ikke spesielle verktøy eller kompetanse. 

Dersom du ønsker å lese om hele oppdraget i detalj, kan du laste ned rapporten i kolonnen til høyre.

Fase 3 av denne prosjektserien er allerede i gang. Her skal teamet prototype og videreutvikle de forskjellige konseptene som ble foreslått, og teste hvilke produkter som kan produseres med pyrolyse- og støpeprosessen. 

Informasjon


Fakta

Lokasjon Melkadida, Etiopia
Samarbeidspartner UNHCR
Fagområde Gjenvinning
Tidsrom Juli 2019

Nedlastbar informasjon

Rapport

Last ned rapport
   
   

IUG


Teknologiske endringer er et teamarbeid, og vi trenger deg ombord! Bli medlem i IUG og du hjelper til med å levere bærekraftige tekniske løsninger rundt om i verden.

Som medlem får du tilgang på utlysninger av våre oppdrag, og mulighet til å bidra i organisasjonen. Bedrifter kan bli samarbeidspartnere, eller uforpliktende støtte oss gjennom et bedriftsmedlemskap eller med en gave.

Kontakt oss

HER FINNER DU OSS


Ingeniører Uten Grenser Norge
Telefon: + 47 958 91 632
Besøksadresse: Støperigata 1, 0250 Oslo, Norway
Postadress: Støperigata 1, Postboks 1636 Vika, 0119 Oslo, Norway
Org#: NOR 996 548 651