Plastgjenvinning i Melkadida: Fase 2

UNHCR | Etiopia

Om Prosjektet


I 2018 startet Ingeniører Uten Grenser et samarbeid med UNHCR (FNs program for mennesker på flukt). Samarbeidet skal inkludere en serie med prosjekter innen plastgjenvinning, for å sikre bedre helse og tryggere levestandarder for mennesker som er bosatt i flyktningleirer. Det overordnede målet med prosjektene er å bidra til at plastavfall blir resirkulering på en måte som fører til lokalt eierskap, gründervirksomhet og sysselsetting. Plastgjenvinningsvirksomheten skal tilby infrastruktur for avfallshåndtering, etablere produksjonssamvirke, og føre til ferdighetsutvikling (yrkesopplæring mm.) for både flyktninger og vertssamfunn. 

I juli 2019 reiste ingeniørene Oddvin og René på oppdrag til Etiopia for å designe maskiner for dette prosjektet. Oppdraget var en videreføring av vårt aller første oppdrag innen plastgjenvinning, som du kan lese mer om her

De anbefalte prosessene er pyrolyse av blandet plast for å lage pyrolyseolje, og forgassing av plast og papp for å skape varme for støping; makulering og støping av plastkorker og jerrykanner for å lage enkle produkter som vaskebaljer eller oppbevaringskasser; eller gjenbruk av PET-flasker. Mulighetene for å komprimere PET-flasker og annet avfall for mer økonomisk transport til Addis Abeba bør også vurderes.

Alle nødvendige deler for å bygge og vedlikeholde de foreslåtte løsningene kan man finne i den nærmeste byen, Dolo Ado, eller i hovedstaden Addis Abeba. Behovet for strøm er minimal, og en vifte som kan kjøres via solenergi-system er den eneste nødvendige elektriske maskinen. Maskinene kan bygges lokalt og krever ikke spesielle verktøy eller kompetanse. 

Dersom du ønsker å lese om hele oppdraget i detalj, kan du laste ned rapporten i kolonnen til høyre.

Fase 3 av denne prosjektserien er allerede i gang. Her skal teamet prototype og videreutvikle de forskjellige konseptene som ble foreslått, og teste hvilke produkter som kan produseres med pyrolyse- og støpeprosessen. 

Informasjon


Fakta

Lokasjon Melkadida, Etiopia
Samarbeidspartner UNHCR
Fagområde Gjenvinning
Tidsrom Juli 2019

Nedlastbar informasjon

Rapport Last ned rapport
   
   

IUG


Ingeniører Uten Grenser er organisasjonen for ingeniører som bryr seg om verden. Vi arbeider for å dele og gjøre teknologi og ingeniørkompetanse tilgjengelig i sårbare områder.

Kontakt oss

STØTT VÅRT ARBEID


Bli Teknologivenn

Bli medlem

Gi en gave

Bli samarbeidspartner

VIPPS til 101593

Gavekonto: 1506.33.94499

HER FINNER DU OSS


Adresse:
Ingeniører Uten Grenser Norge
c/o TheFactory
Nedre Vollgate 3
0158 Oslo
Norway

Org#: NOR 996 548 651