Er du interessert i jobbskaping, plastgjenvinning og miljø?

Ingeniører Uten Grenser ser nå etter 2 ingeniører til et mentoroppdrag i Tanzania!

Vi ser etter deg med teknisk innsikt og som ikke er redd for å ta i et tak – og som ønsker å bruke din kunnskap til å hjelpe andre som sårt trenger den. Vi ønsker å finne deg som har erfaring med å sette sammen enkle maskiner.

Ingeniørene vi ser etter skal hjelpe til med å sette opp svært enkle og effektive maskiner i et plastresirkuleringsanlegg på en strand i Dar Es Salaam, Tanzania. De skal sette seg inn i eksisterende tegninger og planer, utarbeide et prosjektforslag, sette opp maskinene i en container lokalt, og sørge for at systemet kan opereres av lokale innbyggere.

Bakgrunn

IUG Norge ble etablert 7. februar 2011 med hjelp fra blant annet NITO. Et tett samarbeid NITO bidrar til at IUG fortsatt kan fungere som et bindeledd mellom teknologi og bistandsarbeid.

I 2019 har NITO gjennomført en vervekampanje, hvor 10 heldige studenter skal vinne en tur til Tanzania. De to ingeniørene vi nå ser etter vil sammen fungere som mentorer for disse studentene, og sikre at de ingeniørfaglige løsningene er av høy kvalitet. I løpet av denne turen skal de få bidra inn i et viktig samfunnsprosjekt, hvor plastavfall blir smeltet og presset om til nyttige produkter.

Prosjektet skal sørge for at strendene i Dar Es Salaam blir ryddet for plast. Dette tiltaket er viktig for å ivareta økosystemer både på land og i havet. I tillegg vil lokalsamfunnet kunne få en inntekt ved innsamling av avfall og salg av produkter!

Praktisk informasjon

Du bør ha mulighet til å tilbringe ca. 20 dager i felt, hvor man bor komfortabelt i Dar Es Salaam, Tanzania. Feltoppholdet er mellom 15. mars til 3. april 2020, nøyaktige reisedatoer og lengde på oppdraget blir vi enige om.

I tillegg til å være i felt må ingeniørene være forberedt på noe for- og etterarbeid. Dette arbeidet vil tilsvare et par arbeidstimer per uke, og kan gjennomføres på fritiden ved siden av vanlig jobb.

Interessert?

  • Les mer om og søk stillingen som maskiningeniør her!
  • Les mer om og søk på stillingen som ingeniør innen ren energi her!
Søknadsfristen er 12. januar 2020!