Plastgjenvinning i Melkadida: Fase 3

NGI, UNHCR | Etiopia

Om Prosjektet


I 2018 startet Ingeniører Uten Grenser et samarbeid med UNHCR (FNs program for mennesker på flukt). Samarbeidet skal inkludere en serie med prosjekter innen plastgjenvinning, for å sikre bedre helse og tryggere levestandarder for mennesker som er bosatt i flyktningleirer. Det overordnede målet med prosjektene er å bidra til at plastavfall blir resirkulering på en måte som fører til lokalt eierskap, gründervirksomhet og sysselsetting. Plastgjenvinningsvirksomheten skal tilby infrastruktur for avfallshåndtering, etablere produksjonssamvirke, og føre til ferdighetsutvikling (yrkesopplæring mm.) for både flyktninger og vertssamfunn. 

I november 2019 reiste ingeniørene Astrid, Gard og Benjamin på oppdrag til Etiopia for å sette opp maskinprototyper for dette prosjektet. Oppdraget var en videreføring av våre tidligere oppdrag i Waste to Value-prosjektet for Melkadida flyktningleir, som du kan lese mer om her (Fase 1) og her (Fase 2).

 

I løpet av oppdraget fikk de satt opp et fungerende verksted i leiren, med utstyr levert av Flyktninghjelpen. Det ble lagt stor vekt på HMS og de lokale arbeidsteamene fikk en grundig gjennomkjøring av nødvendige sikkerhetsrutiner. Gjennom hele prosessen var også teamene involvert i å lage og utforme maskinprototypene.

Stasjoner for innsamling, rengjøring og makulering av plastavfall ble satt opp. Prototypene skal videreutvikles og oppskaleres i fremtiden.

Utviklingsprosessen for alle maskiner og installasjoner i prosjektet er basert på tilgjengeligheten av materialer og utstyr i Dollo Ado-området. Løsningene er derfor enkle, men dette øker sjansen for at prosjektet skal lykkes og være bærekraftig på lang sikt. Målet er at man skal kunne selge resirkulerte plastprodukter på det lokale merket for et overskudd.

Informasjon


Fakta

Lokasjon Etiopia
Samarbeidspartner UNHCR, NGI
Fagområde Gjenvinning
Tidsrom November 2019

Nedlastbar informasjon

Rapport  Last ned

IUG


Ingeniører Uten Grenser er organisasjonen for ingeniører som bryr seg om verden. Vi arbeider for å dele og gjøre teknologi og ingeniørkompetanse tilgjengelig i sårbare områder.

Kontakt oss

STØTT VÅRT ARBEID


Bli Teknologivenn

Bli medlem

Gi en gave

Bli samarbeidspartner

VIPPS til 101593

Gavekonto: 1506.33.94499

HER FINNER DU OSS


Adresse:
Ingeniører Uten Grenser Norge
c/o TheFactory
Nedre Vollgate 3
0158 Oslo
Norway

Org#: NOR 996 548 651