Personvernerklæring – Ingeniører Uten Grenser – Org. nr. 996 548 651

Under beskrives vår håndtering av personopplysninger som samles inn for å utøve våre tjenester overfor medlemmer, givere, abonnenter og andre vi jobber med.

Overordnet ansvarlig for vår behandling av personopplysninger i organisasjonen er daglig leder. Henvendelser for innsyn, retting eller sletting av personopplysninger kan gjøres til medlem@iug.no eller til telefon 952 08 282 (daglig leder).

Medlemskap

Fra våre medlemmer innhenter vi navn, adresse, telefonnummer, fødselsdato og e-post adresse. Vi trenger kontaktinformasjon på medlemmer for å kunne gi et tilstrekkelig tilbud og informasjon knyttet til medlemskapet. Når man melder seg inn i organisasjonen samtykker man til hvert enkelt område man tillater at organisasjonen bruker personopplysninger til; eksempelvis utsendelse av giver/medlemsblad, gavegiroer mm. Som medlem vil du kunne motta nyhetsbrev, invitasjon til arrangementer, oppdragsutlysninger mm dersom du ønsker det. Du kan reservere deg mot ulike typer henvendelser fra oss når som helst ved å ta kontakt med oss.

Ved avsluttet medlemskap slettes dine personopplysninger dersom du ikke selv ber om at opplysningene skal lagres lengre.

Dersom du ikke aktivt avslutter medlemskapet, beholder vi dine persondata i inntil 3 år etter sist innbetalte kontingent før dine data slettes fra registeret.

Givere

Fra våre givere innhenter vi navn, adresse, telefonnummer og e-post adresse. I tillegg trenger vi kontaktinformasjon på givere for å kunne gi et tilstrekkelig tilbud og informasjon knyttet til deg som giver. Når man melder seg som giver til organisasjonens arbeid, samtykker man til hvert enkelt område man tillater at organisasjonen bruker personopplysninger til; eksempelvis utsendelse av giver/medlemsblad, gavegiroer mm. Som giver vil du kunne motta nyhetsbrev, invitasjon til arrangementer mm dersom du ønsker det. Du kan reservere deg mot ulike typer henvendelser fra oss når som helst ved å ta kontakt med oss.

Dersom du ønsker skattefradrag for dine gaver (over 500 kr/år) må vi innhente personnummeret ditt. Ikke send dette på epost, men du kan ringe eller sende det i lukket brev. Du kan også oppgi personnummer i skjema på nettsidene når du registrerer deg som giver.

Når du selv aktivt avslutter ditt giverengasjement, vil din oppføring umiddelbart bli slettet dersom du ikke har registrert personnummer for skattefradrag. Dersom du har registrert personnummer for skattefradrag, vil oppføringen først bli slettet for godt etter at skatterapporteringen er gjort for påfølgende år. Du vil ikke motta andre henvendelser enn de som gjelder skattefradrag for gavene du har gitt foregående år. Dersom du ber om umiddelbar sletting fra våre registre, vil vi ikke kunne innrapportere skattefradraget.

Dersom du ikke aktivt avslutter giverforholdet, beholder vi dine persondata i inntil 3 år etter sist innbetalte gave før dine data slettes fra registeret.

E-post

Du kan sende e-post til oss, men husk at alle virksomheter er sårbare for datatyveri. Du bør derfor ikke sende sensitivt innhold per e-post, som for eksempel personnummer. Om vi mottar en slik e-post, behandler vi e-posten i henhold til innhold og sletter den straks.

Påmelding til arrangement eller kurs regnes normalt ikke som sensitivt innhold, og kan sendes per epost.

Nyhetsbrev

Som medlem hos oss kan du melde deg på som mottaker av vårt nyhetsbrev. For at vi skal kunne sende deg nyhetsbrev må du registrere din e-post adresse hos oss. Denne lagres i en egen database, deles ikke med andre, og e-post adressen slettes når den ikke lengre er i bruk.

Nettside – sikkerhet og bruk av informasjonskapsler (cookies)

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler for å kartlegge besøkende og deres bruk. Dette gjør vi for å tilpasse og gjøre nettstedet vårt mest mulig relevant for våre besøkende. Informasjonskapslene inneholder ikke personopplysninger. Du kan selv forhindre at informasjonskapsler blir lagret på datamaskinen din ved å endre innstillinger i nettleseren. Informasjon fra dine besøk benyttes ikke for å identifisere deg som person, og selges heller ikke videre til tredjepart.

Ved innmelding som medlem eller giver via nettsiden kobles du til en sikker nettside med et sikkerhetssertifikat (https) som krypterer dine data før videresending til oss.

Påmelding kurs og arrangementer

Via vår epost, nettsider og nyhetsbrev er det mulig å melde seg på kurs og arrangementer. I tilknytning til dette samler vi informasjon som navn og kontaktopplysninger i tillegg til allergier og behov for tilretteleggelse av diettbehov. Disse personopplysningene blir ikke brukt til andre formål enn å administrere arrangementet. Personopplysningene vil slettes etter endt arrangement. Vi innhenter egne samtykker for å kartlegge interesse og ønske om å motta invitasjon til nye arrangementer.

Klagemulighet

Dersom du mener vi har brutt ditt personvern, så ber vi deg kontakte vårt personvernombud, som følger opp din henvendelse: personvernombud@iug.no.

Dersom du mener at Ingeniører Uten Grenser ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, kan du også klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no