Bilde: Strømmestiftelsen

Brenner du for plastgjenvinning, utdanning og grønne jobber?

Ingeniører Uten Grenser ser nå etter 3 ingeniører til et spennende oppdrag innen plastgjenvinning i Vest-Afrika. Oppdraget går ut på å utføre lokale vurderinger, og å analysere utslipp, i forbindelse med en gjenvinningsprosess der plastavfall blir omdannet til skolepulter.

Bakgrunn: 

Mali står overfor alvorlige utfordringer innen både plastavfall og arbeidsledighet på over 50 prosent. Basert på disse utfordringene ønsker vår samarbeidspartner Strømmestiftelsen å sette opp et plastgjenvinningsanlegg for å produsere skolebenker. Strømmestiftelsen og Ingeniører Uten Grenser samarbeider derfor om å utføre en analyse av prosess og HMS-tiltak ved et eksisterende et plastgjenvinningsanlegg i Burkina Faso. Målet var å finne forslag for å forbedre prosessen og HMS-tiltakene, samt å lete etter muligheter for å overføre eksisterende kunnskap og bygge et nytt, tilsvarende plastgjenvinningsanlegg i Mali. Et forprosjekt ble utført fra Norge høsten 2019, og du kan lese prosjektrapporten her.

Praktisk informasjon:  

Søkere må kunne sette av et par timer per uke til for- og etterarbeid fra Norge, som fint kan utføres ved siden av vanlig jobb.
Feltarbeid vil bli gjennomført i slutten av april/begynnelsen av mai 2020, over en periode på ca. 2 uker. I løpet av disse 2 ukene vil teamet besøke både Burkina Faso og Mali.
Teamet vil reise sammen med representanter (norske og lokale) fra Strømmestiftelsen.

Interessert? Les mer og søk her!

Søknadsfristen er 23. februar 2020.