Plastavfall: fra søppel til skolepulter

Strømmestiftelsen | Oppdrag fra Norge

Om Prosjektet


Mali er et land i Vest-Afrika som står overfor både alvorlige utfordringer med plastavfall og en kontinuerlig økende arbeidsledighet som nå er på over femti prosent. Basert på disse utfordringene ønsker vår samarbeidspartner Strømmestiftelsen å sette opp et plastgjenvinningsanlegg for å produsere skolebenker. Anlegget skal skape arbeidsplasser både under innsamlings- og støpeprosessen.

For å støtte dette arbeidet engasjerte Ingeniører Uten Grenser høsten 2019 et team som samarbeidet for å til å utføre en analyse av prosess og HMS ved et eksisterende plastgjenvinningsanlegg i Burkina Faso. Målet var å finne forslag for å forbedre anleggets prosesser og HMS-tiltak, samt å planlegge hvordan man skal kunne kopiere den eksisterende prosessen og bygge et nytt, tilsvarende plastgjenvinningsanlegg i Mali.

Hovedfunnet fra oppdraget er at prosessen spesielt manglet fokus på arbeidernes sikkerhet. Selv om forslag til forbedringer er blitt identifisert i alle ledd i produksjonsprosessen, understreker IUG-teamet at sikkerheten til arbeiderne er det aspektet som bør få størst fokus fremover.

Ønsker du mer informasjon om prosjektet? Da kan du laste ned rapporten fra menyen til høyre, eller sjekke ut dette korte klippet fra NRK.

 

Informasjon


Fakta

Lokasjon Burkina Faso/Mali
(Oppfrag fra Norge)
Samarbeidspartner Strømmestiftelsen
Fagområde Gjenvinning
Tidsrom Høsten 2019

Nedlastbar informasjon

Rapport Last ned rapport
   
   

IUG


Teknologiske endringer er et teamarbeid, og vi trenger deg ombord! Bli medlem i IUG og du hjelper til med å levere bærekraftige tekniske løsninger rundt om i verden.

Som medlem får du tilgang på utlysninger av våre oppdrag, og mulighet til å bidra i organisasjonen. Bedrifter kan bli samarbeidspartnere, eller uforpliktende støtte oss gjennom et bedriftsmedlemskap eller med en gave.

Kontakt oss

HER FINNER DU OSS


Ingeniører Uten Grenser Norge
Telefon: + 47 958 91 632
Besøksadresse: Støperigata 1, 0250 Oslo, Norway
Postadress: Støperigata 1, Postboks 1636 Vika, 0119 Oslo, Norway
Org#: NOR 996 548 651