fbpx

Skattefradrag

Skattefradrag

Gaver til Ingeniører Uten Grenser Norge gir rett til skattefradrag både for privatpersoner og bedrifter

IUG Norge er blant godkjente organisasjoner for gavefradrag, se fullstendig liste over godkjente organisasjoner på skatteetaten.no. Dette betyr at både privatpersoner og bedrifter kan få skattefradrag for gaver gitt til IUG Norge på beløp mellom 500 og 50.000kr per år.

For å ha rett på fradrag må gaven være et pengebeløp og utgjøre minst 500kr samlet i løpet av inntekståret.

Gaven må være på IUG Norges konto innen 31.12 det året skattefradraget gjelder

Det maksimale fradraget for gaver er 50.000kr for ett år uavhengig av hvor mange organisasjoner du / ditt firma har donert gaver til.

For privatpersoner

For at du skal få skattefradrag for din gave til IUG Norge er vi pålagt å rapportere inn beløpet for deg til Skatteetaten sammen med ditt 11-sifrede fødselsnummer (fødselsdato og personnummer). Du må selv registrere ditt fødselsnummer hos oss i forbindelse med din gave dersom du ønsker Skattefradrag.

IUG Norge sender automatisk innberetning av gaver for skattefradrag til Skatteetaten i løpet av januar hvert år og vil sende årsoppgave til giveren i månedsskiftet januar / februar.

Dersom du ikke får registrert ditt fødselsnummer i forbindelse med din gavedonasjon og ønsker å registrere dette i etterkant, ta kontakt med oss på info@iug.no.

NB! I Norge regnes ikke fødselsnumre som sensitive personopplysninger, men vi behandler all personinformasjon strengt konfidensielt. Les mer om vår håndtering av personopplysninger her.

For bedrifter

Bedrifter kan få skattefradrag på gaver gitt til IUG Norge på beløp mellom 500 og 50.000kr på lik linje med privatpersoner. For å kunne rapportere bedriftens gave til Skattedirektoratet trenger vi bedriftens organisasjonsnummer. 

Dersom din bedrift har donert en gave til IUG Norge og ønsker skattefradrag kan du  du registrere ditt organisasjonsummer ved å sende en e-post til din kontaktperson i IUG Norge, eller på e-post til info@iug.no

Ved andre spørsmål vedrørende skattefradrag for bedrifter ved donasjon av gave til IUG Norge, ta kontakt med oss her

IUG er opptatt av at oppdragene vi gjennomfører skal være forankret i reelle lokale behov. Gjennomføring av oppdraget og implementering av tekniske løsninger skal ivareta den helhetlige og langsiktige utviklingen av lokalsamfunnet, og må være bærekraftige også etter at oppdraget er avsluttet.

Vi er i tillegg opptatt av at IUGs ingeniører ikke skal gi konkurransefordeler eller påvirke lokale markeder. Din organisasjon kan få dekket sitt behov for ingeniørkompetanse gjennom et samarbeid med oss! Ta kontakt for mer informasjon.

VÅRE HOVEDPARTNERE

IUG


Ingeniører Uten Grenser er organisasjonen for ingeniører som bryr seg om verden. Vi arbeider for å dele og gjøre teknologi og ingeniørkompetanse tilgjengelig i sårbare områder.

Kontakt oss

STØTT VÅRT ARBEID


Bli teknologivenn

Bli medlem

Gi en gave

Bli samarbeidspartner

VIPPS til 101593

Gavekonto: 1506.33.94499

 

HER FINNER DU OSS


Besøksadresse:
Ingeniører Uten Grenser Norge
c/o TheFactory
Nedre Vollgate 3
0158 Oslo
Norway

Org#:NOR 996 548 651