fbpx

Tre avsluttede oppdrag overlevert til samarbeidspartnere!

Vi har flere oppdrag som løses fra Norge, og særlig under pandemien har det vært mange slike oppdrag. Selv om vi er veldig glade for at ingeniører og studenter nå kan reise ut på feltoppdrag igjen (!), er det veldig spennende å se hva både ingeniører og studenter får bidratt med fra Norge.

De siste ukene har vi hatt sluttpresentasjoner av tre interessante oppdrag. Disse har blitt overlevert til svært takknemlige samarbeidspartnere i felt. Nedenfor en kort rapport om de tre oppdragene.

Avfallsfangere i flere elver i Lombok, Indonesia

Screenshot av Zoom-møte med Invest Island Foundation.

For Invest Island Foundation (IIF) har ingeniørene Teo, Marin og Simen utredet bruk av avfallsfangere (trash booms) i flere elver i Lombok. Med stor variasjon i vannmengde – fra oversvømmelser i regntiden til tørre elveleier andre deler av året – var fokuset å finne løsninger som kunne håndtere stor variasjon i vann og søppelmengde. IIF, som jobber med livelihood-programmer og prosjekter knyttet til strandrydding, var svært glade for rapporten de fikk fra ingeniørene. I tillegg til en bred gjennomgang foreligger det tekniske tegninger og modeller for anbefalte prototyper.

Byggkonstruksjon og vanntilførsel for et senter for avfallshåndtering, resirkulering og opplæring i Aay’s Village, Laos

Rendring av Arkitekter Uten Grenser sitt senter i Aay Village, Laos

Phamai arbeider i en liten landsby i jungelen i Laos, med utdanning, samt arbeidsskapende og miljøvennlige prosjekter for lokalbefolkningen. Deres planer for bygging av et senter som kombinere skole og avfallshåndtering er veldig spennende. Arkitekter Uten Grenser har tegnet bygget, og et flott ingeniørteam har utredet gode løsninger for bygget. Nina og Ingebjørg så på løsninger for stabil og kostnadseffektiv vanntilførsel og sanitære forhold. Mens Stine og Monica kom med flere innspill og forslag til byggtekniske endringer og bruken av ecobricks.

Mulighetsstudie for avfallshåndteringsløsninger i Tarija, Bolivia

Siden høsten 2021 har Eirik, Tommy og Jarl Ove vært i sving med mulighetsstudie og anbefalinger for avfallshåndtering. Ingeniørene har bidratt med en større utredning av avfallshåndteringsløsninger for FAUTAPO i Bolivia. FAUTAPO er en organisasjon som jobber i fem regioner i Bolivia med forbedring av menneskers livssituasjon gjennom empowerment og jobbskaping. Her kan en sirkulær økonomi knyttet til avfall utgjøre en stor forskjell.

IUG


Ingeniører Uten Grenser er organisasjonen for ingeniører som bryr seg om verden. Vi arbeider for å dele og gjøre teknologi og ingeniørkompetanse tilgjengelig i sårbare områder.

Kontakt oss

STØTT VÅRT ARBEID


Bli fast giver

Bli medlem

Gi en gave

Bli samarbeidspartner

VIPPS til 101593

Gavekonto: 1506.33.94499

HER FINNER DU OSS


Adresse:
Ingeniører Uten Grenser Norge
Dronningens gate 22
0154 Oslo
Norway

Org#: NOR 996 548 651