Er du ingeniør med kompetanse innen avfallshåndtering?

Ingeniører Uten Grenser ser nå etter 2 ingeniører til et oppdrag i Zimbabwe innen avfallshåndtering i flyktningleire!

Bakgrunn:

IUG har siden tidlig 2018 samarbeidet med UNHCR (FNs program for mennesker på flukt) om prosjekter innen avfallshåndtering og plastgjenvinning. Så langt har vi gjennomført feltoppdrag innen temaet “Waste to Value” i Kenya, Etiopia, Jordan og Algerie. Nå skal et lignende prosjekt gjennomføres i Zimbabwe.

UNHCR Zimbabwe har jobbet med flyktninger siden borgerkrigen i Mosambik gjorde at tusenvis av mennesker flyktet til øst-Zimbabwe, og dette oppdraget vil gjennomføres i den eneste flyktningeleiren som nå er igjen i landet; Tongogara.

Tongogara flyktningleir har ikke noe effektivt  system for håndtering av avfall, hovedsakelig fordi de fleste flyktninger starter med småhandel som genererer store mengder plast. De lokale myndighetene i distriktet har ikke kapasitet til å håndtere avfallet, hvilket resulterer i at plasten bare blir brent. Annet fast avfall (inkludert avfall fra mennesker og dyr) som genereres i leiren utgjør også en trussel mot både miljø og helse. Åpen avføring er en utfordring, selv om UNHCR og partnere jobber for å forbedre saniteten ved å tilby såkalte “pit-latrines”.

Denne situasjonen har skapt bekymringer ettersom risikoen for sykdom stadig blir mer fremtredende på grunn av eksponering for brennende plast og utrygg tilgang til uoffisielle søppeldynger.

Praktisk informasjon:

Vi ser etter et team på to ingeniører som kan reise på oppdrag til Zimbabwe i desember 2019. Lengden på feltoppdraget er 10 til 14 dager.
Foreslåtte datoer for feltopphold er 6. til 16. desember 2019; disse er til en viss grad fleksible.
I tillegg til selve feltoppdraget må man beregne noe arbeidstid før og etter reisen til forberedelser og feltrapport.

Interessert?
Les mer og søk her!

Søknadsfristen er 17. november!

Bilde: UNHCR