Ønsker du å bruke fritiden din på et spennende innovasjonsprosjekt som vil ha store innvirkninger på både miljø og menneskers sikkerhet i flyktningleirer?

 

Ingeniører Uten Grenser (IUG) ser nå etter 1-2 ingeniører med kompetanse innen helse, miljø og sikkerhet i produksjonsprosesser og/eller kjemiske egenskaper til forskjellige typer plast, for å gjøre en utredning av kjemiske egenskaper til de mest brukte typer plast (PP, PET, LDPE), og anbefalinger om tiltak innen HMS under omsmelting av plast.

Bakgrunn: 

IUG inngår i et konsortium med Field Ready, Polyfloss Factory og IFRC Shelter Research Unit, som skal utvikle og teste en ny tilnærming til vinterisolering av flyktningeleir-bebyggelse.  Isolasjonsmaterialet fremstilles av resirkulert plast ved hjelp av Polyfloss-teknologi; en prosess som ligner på sukkerspinnsproduksjon (les mer).

IUGs rolle i prosjektet er å tilby teknisk veiledning og medvirkning fra privat sektor gjennom sitt nettverk av norske ingeniørselskap og frivillige. Dette inkluderer vurdering og utbedring av foreslåtte tekniske løsninger og utvikling av isolasjonsprodukt, med testing i felt.

Praktisk informasjon:  

Sted: Hjemmekontor (arbeidsmøter kan gjennomføres via Skype)
Arbeidsmengde: Ca. 20% (ett arbeidsmøte per uke og selvstendig arbeid etter behov)
Oppstart: Begynnelsen av april Lengde: Ca. 4 uker

IUG har mulighet til å (til en viss grad) tilby fleksibilitet i gjennomføringen og tilpasse lengde på oppdraget.

Interessert? Les mer og søk her!

Søknadsfristen er 28. mars 2020.