Er du en erfaren elektroingeniør, og ønsker å bidra med din ingeniørkompetanse til et spennende oppdrag i Tanzania?

 

Ingeniører Uten Grenser ser nå etter 2 elektroingeniører som ønsker å bistå våre partnere Haydom Lutherske Sykehus (HLH) og Haydoms Venner med å utføre en undersøkelse av det elektriske anlegget på sykehuset.

Bakgrunn: 

Haydom Lutherske Sykehus (HLH) ligger ca. 300 km sør-vest for Arusha, som er den største byen i nordlige Tanzania. Ca. 400 000 mennesker betjenes av sykehuset.

16. januar i år var det et alvorlig lynnedslag på HLH som ødela nytt elektronisk utstyr på en CT-skanner og et digital røntgenapparat. Det gamle røntgenapparatet ble også slått ut. I tillegg ble en større server, 20 interntelefoner, mange pc-er og mye annet IT-utstyr ødelagt.

Samtidig som dette utstyret skal erstattes og repareres, er det viktig å foreta en grundig gjennomgang av elektrosikkerheten på HLH. Kraftige lynnedslag på Haydom vil sannsynligvis skje igjen, og det er viktig å bygge opp et robust overspenningsvern slik at en i framtida unngår at viktige instrumenter og utstyr blir ødelagt. Det er også viktig å unngå framtidig driftsstans på et sykehus som leverer livsviktige tjenester til en befolkning på flere hundretusen mennesker.

Praktisk informasjon:  

Selve feltoppholdet vil være i ca. 10 – 14 dager. I tillegg bør det påregnes noe tid til forberedelser samt utarbeidelse av feltrapport i etterkant av oppdraget.

Oppdraget vil gjennomføres i slutten av april / begynnelse av mai 2020. Nøyaktige feltdatoer blir vi enige om.

 

Interessert? Les mer og søk her!

Søknadsfristen er 12. mars 2020.