Bilde: The Polyfloss Factory

Brenner du for plastgjenvinning, HMS og miljø?

Ønsker du å bruke fritiden din på et spennende innovasjonsprosjekt som vil ha store innvirkninger på både miljø og menneskers sikkerhet i flyktningleirer?

Ingeniører Uten Grenser (IUG) ser nå etter deg som ønsker å bidra med din kompetanse innen materialegenskaper og/eller brannsikkerhet i et frivillig prosjekt fra Norge.

Bakgrunn: 

IUG inngår i et konsortium med Field Ready, Polyfloss Factory og IFRC Shelter Research Unit, som skal utvikle og teste en ny tilnærming til vinterisolering av flyktningeleir-bebyggelse.  Isolasjonsmaterialet fremstilles av resirkulert plast ved hjelp av Polyfloss-teknologi; en prosess som ligner på sukkerspinnsproduksjon (les mer her).

IUGs rolle i prosjektet er å tilby teknisk veiledning og medvirkning fra privat sektor gjennom sitt nettverk av norske ingeniørselskap og frivillige. Dette inkluderer vurdering og utbedring av foreslåtte tekniske løsninger og utvikling av isolasjonsprodukt, med testing i felt.

Ingeniøren(e) som ansettes til dette oppdraget skal utarbeide en arbeidsplan for testing av plastmaterialet som brukes i isoleringsproduktet; med hovedfokus på utredning av brennbarhet og miljøkonsekvenser.

Praktisk informasjon:  

Sted: Hjemmekontor (arbeidsmøter kan gjennomføres ved IUGs lokaler i Oslo eller via Skype)
Arbeidsmengde: Ca. 20-30% (ett arbeidsmøte per uke og selvstendig arbeid etter behov)
Oppstart: Begynnelsen av februar
Lengde: Ca. 4 uker

IUG har mulighet til å (til en viss grad) tilby fleksibilitet i gjennomføringen og tilpasse lengde på oppdraget.

Interessert?

  • Les mer om og søk stillingen her!
Søknadsfristen er 26. januar 2020!