Vil du bruke dine tekniske ferdigheter til å lage et bærekraftig plastgjenvinningssenter i en landsby i Laos?

IUG ser nå etter frivillige VA- og byggingeniører for å gjennomføre et planleggingsoppdrag fra Norge.

Bakgrunn

Målet med dette oppdraget er å hjelpe våre partnerorganisasjoner Arkitekter Uten Grenser og Phamai med å konstruere et gjenvinningssenter i Aay’s Village, Laos.

Denne landsbyen ble opprettet etter at regjeringen i landet flyttet innbyggerne vekk fra sine hjem til fordel for utbygging av en demning. Menneskene i landsbyen var ikke vant til moderne plastikk og hvordan dette skal håndteres. Hvert år slippes over 73.000 tonn plast ut i Mekong-elven, som renner forbi Aays landsby. Plasten kastes rett ut i elva av lokalbefolkningen – fordi det ikke er noe plastgjenvinningssystem i landet, og ingen utdannelse om de miljømessige farene ved plast. Derfor arbeider Phamai med kompetansebygging og å skape et godt system for avfallshåndtering.

Det skal nå bygges et resirkuleringssenter basert på både norske gjenvinningssystemer, og en metode kalt Ecobricks. Ecobricks fungerer ganske enkelt ved å fylle en brukt plastflaske full av mindre plastbiter. Denne flasken er nå en Ecobrick – en “murstein” av plast – som kan anvendes som byggemateriale i for eksempel gjerder, benker og husvegger. Lokalbefolkningen får betalt for å levere Ecobricks til pilotgjenvinningsanlegget.

I tillegg til ingeniører med erfaring ingen bygg og konstruksjonsteknikk, ser vi også etter noen som vil bidra med å lage en plan for innsamling av regnvann, samt å lage vann- og avløpsløsninger for senteret.

Interessert?

  • Se utlysningen for VA-ingeniør her

  • Se utlysningen for byggingeniør her

Praktisk informasjon:


Sted: Hjemmekontor (arbeidsmøter gjennomføres digitalt)​

Arbeidsmengde: Ca. 10-20%

Oppstart: august 2021 

Søknadsfrist: 20. juni 2021

Interessert i andre muligheter for deltakelse i oppdrag og prosjekter?