Gjenvinningsstasjon i Dar es Salaam, Tanzania

Om Oppdraget

På forespørsel fra NITO har Ingeniører Uten Grenser Norge utviklet designet av en plastgjenvinningsstasjon (container) i Dar es Salaam i samarbeid med den lokale prosjektpartneren Tanzania Explorer.

Målet med prosjektet er å redusere plastavfall på stranden like ved Tanzania Explorer kontoret i Dar Es Salaam ved å installere et lite plastgjenvinningsverksted basert på Precious Plastics-systemet. Ryddingstiltak for plastavfall er viktig for å ivareta økosystemene både på land og til havs. I tillegg vil lokalsamfunnet kunne dra nytte av innsamling av avfall og salg av produkter, gjennom å skape nye jobbmuligheter og inntektsgenerering.

Relevante utfordringer Dar es Salaam står overfor inkluderer:
- Urbanisering: en stadig økende volumgenerering av plastavfall, samtidig som effektiviteten til avfallshåndteringssystemet synker på grunn av det økende presset, noe som resulterer i ukontrollerte dumpeplasser som fører til ugunstige effekter på folkehelsen og miljøet.
- Økende arbeidsledighetskrise blant unge mennesker i Tanzania.
 
I rapporten som kan lastes ned i menyen til høyre kan du lese om prosessen med å lage produkter av plastavfall med utstyret installert av IUG. Det er også beskrevet hvordan maskinene blir sikkert betjent og hvordan man utfører vedlikehold og konservering for å sikre at de fungerer med minimum feil og utskifting av reservedeler.
 

Fakta

År
Type oppdrag
Fagområde
Samarbeidspartner
Land

Nedlastbar informasjon

Powered by Cornerstone