fbpx

Vannforsyning til barnehjem

MCHP | Zimbabwe

Om Prosjektet


Midlands Children Hope Project (MCHP) er en non-profit organisasjon som har som mål å selvstendiggjøre barn og familier i Zimbabwe til å kunne stå på egne bein. MCHP driver et barnehjem for gatebarn i townshipen Mkoba, nær byen Gweru i Zimbabwe, og har også planer om å hjelpe familier ut av fattigdom gjennom bl.a. å sikre deres tilgang til vann og strøm. 
Barna har til nå bodd samlet i et hus.

Hus nummer to ble bygget i 2017, men ble ikke tatt i bruk grunnet myndighetskrav om at det skal være installert strøm og varmtvann i huset før innflytting. Til tross for at installert varmtvannstilførsel i bolighus ikke er vanlig i Gweru, er likevel myndighetskravet grunnlag for å stenge hele barnehjemmet dersom kravet ikke oppfylles. Formålet med oppdraget var derfor todelt, stabil vannforsyning og strømforsyning til hus nr 2.

Oppdraget var hovedsakelig å etablere varmtvannstilførsel for hus nr 2 på barnehjemmet i Gweru, slik at dette kan tas i bruk som barnehjem innenfor gjeldende myndighetskrav.
I tillegg til dette var det behov for å se nærmere på vann, og avløpsanlegget, både inni og utenfor bygningene, for å sikre optimal drift og minimere vedlikehold og fremtidige kostnader for barnehjemmet. 

Ingeniørenes utredninger og anbefalinger kan leses i rapporten.

Informasjon


Fakta

Lokasjon Zimbabwe
Samarbeidspartner MCHP
Fagområde Vann og Sanitær
Tidsrom 6.oktober- 21.oktober- 2018

Nedlastbar informasjon

Rapport Vann og sanitær  Last ned her
   

IUG


Ingeniører Uten Grenser er organisasjonen for ingeniører som bryr seg om verden. Vi arbeider for å dele og gjøre teknologi og ingeniørkompetanse tilgjengelig i sårbare områder.

Kontakt oss

STØTT VÅRT ARBEID


Bli Teknologivenn

Bli medlem

Gi en gave

Bli samarbeidspartner

VIPPS til 101593

Gavekonto: 1506.33.94499

HER FINNER DU OSS


Adresse:
Ingeniører Uten Grenser Norge
Dronningens gate 22
0154 Oslo
Norway

Org#: NOR 996 548 651