Materialegenskaper, internasjonale standarder og testkrav

Norge

Om Prosjektet


IUG inngår i et konsortium med Field Ready, Polyfloss Factory og International Federation of the Red Cross (IFRC) Shelter Research Unit, som skal utvikle og teste en ny tilnærming til vinterisolering av telt i flyktningeleire.  Isolasjonsmaterialet fremstilles av resirkulert plast ved hjelp av Polyfloss-teknologi, en prosess som ligner på sukkerspinnsproduksjon (les mer her).

Målet med oppdraget var å identifisere relevante internasjonale standarder og tester for å sikre akseptabel produktkvalitet av Polyfloss isolerte foringer og gulvmatter mot IFRC-krav til vinterisolerte telt.

Gjennom oppdrag fra Norge identifiserte ingeniørene David Osborne og Gaute Nilsen Fossli (Norconsult) over 100 målbare produkt- og materialegenskaper. Nesten alle disse har en internasjonal standard testmetode tilknyttet, bortsett fra felt-testing som vil utarbeides i samarbeid med relevante organisasjoner og myndigheter. Oversikten fra ingeniørene er et verdifullt verktøy som vil inngå i grunnlaget for videre utvikling og testing av isolasjonsproduktetene som skal fremstilles.

Informasjon


Fakta

Lokasjon Norge
Prosjekt Waste 4 Warmth
Fagområde Humanitær innovasjon
Tidsrom Februar – Mars 2020

Nedlastbar informasjon

Rapport Last ned rapport
   
   

IUG


Teknologiske endringer er et teamarbeid, og vi trenger din hjelp! Bli medlem i IUG og du hjelper til med å levere bærekraftige tekniske løsninger rundt om i verden.

Som medlem får du tilgang på utlysninger av våre oppdrag, og mulighet til å bidra i organisasjonen. Bedrifter kan bli samarbeidspartnere, eller uforpliktende støtte oss gjennom et bedriftsmedlemskap eller med en gave.

Kontakt oss

HER FINNER DU OSS


Adresse:
Ingeniører Uten Grenser Norge
c/o TheFactory
Nedre Vollgate 3
0158 Oslo
Norway

Org#: NOR 996 548 651