Hjem/Aktuelt/FRIVILLIGBLOGG/Vellykket IUG NTNU arrangement: 'Everyday Heroes' - Plastic Waste Management

Vellykket IUG NTNU arrangement: 'Everyday Heroes' - Plastic Waste Management

Ingeniører Uten Grenser sin desidert mest aktive avdeling, IUG NTNU, gjennomførte nylig ‘Everyday Heroes’ med temaet: Håndtering av plastavfall. Vi har fått en liten rapport fra eventgruppa i IUG NTNU, som er strålende fornøyd med arrangementet 1. november. IUG sentralt gratulerer med nok et vellykket arrangement fra studentene i Trondheim!

Hei!  
Arrangementet vårt “Everyday Heroes: Plastic Waste Management” på onsdag var vellykket! Vi hadde invitert Gard Saabye fra Human Brights, Adrià Tallada fra Plàstic Preciós La Safor og Helene Øyangen Lindberg fra Oceanize. 

Gard fortalte om sin bakgrunn og reise til å starte opp Human Brights. Vi fikk høre om utfordringene med å skape en langsiktig bærekraftig drift av maskiner i utviklingsland og prosessen med testing og feiling for å komme frem til nye kreative løsninger. Adrià snakket om hvordan han prøver å spre engasjement og interesse rundt gjenbruk av plast med plastfabrikken Plàstic Preciós La Safor i Spania. De gjør dette ved å være synlige i lokalsamfunn og inkludere dem til å ta del i hele prosessen med å skape nye produkter av gamle. Helene ga oss et bilde av et sirkulært plastkretsløp i større industriell skala og hvordan Oceanize sin rolle i dette fungerer som et bindeledd mellom alle aktørene.   

Det var utrolig inspirerende å høre på alle sammen snakke. De ga oss tre ulike synsvinkler på løsninger til plastproblematikken rundt om i verden og var med på å lage et tydeligere bilde av et stort tema. Etter foredragene hadde vi en Q&A hvor publikum kunne stille spørsmål til Gard, Helene og Adrià. Veldig mange var engasjerte og det var gøy å høre på alle spørsmålene og svarene. Flere sa i ettertid at de var blitt inspirert - som var vårt mål. Så vi er veldig fornøyde!   

Og PS: Tusen takk for at dere hjalp oss med å få Gard (som er en erfaren IUG-frivillige fra feltoppdrag og som medlem i faggruppe maskin- og prosessteknikk, red. anm.) oppover. Det var et høydepunkt å høre han fortelle, og arrangementet hadde virkelig ikke vært det samme uten han!  

Legger ved noen bilder fra kvelden. 

Vennlig hilsen 
Andrea og resten av gruppen fra "Everyday Heroes" 

Kort om IUG NTNU: 
IUG NTNU er et særdeles aktiv avdeling i Ingeniører Uten Grenser, med mange engasjerte frivillige, som gjør mye. Vilt mye. Vi kan nevne: 

  • Missing Maps-eventer, hvor de sørger for kart til områder i verden der det ikke finnes. 
  • Et eget energiprosjekt GridVille for strømforsyning til de som trenger det mest. 
  • En egen podcast (!) Bistand i senter – av IUG-studenter 
  • En rekke arrangementer slik som Borderless-festivalen, Everyday Heroes m.m.! 
  • Og selvfølgelig: Drøssevis av sosiale arrangementer - og interne arbeidsmøter så vel som åpne informasjonsmøter.
Del:
Powered by Cornerstone