Hva er Master med Mening?
En Master med Mening (MmM) gir masterstudenter muligheten til å skrive en master med et unikt utviklingsperspektiv i form av å bidra med praktisk og teoretisk fagkunnskap fra sitt studium inn i relevante problemstillinger i lav- eller mellominntektsland. I samarbeid med IUG og en samarbeidspartner i felt, får studenter muligheten til å skrive en master med en annerledes og betydningsfull kontekst. Oppgaven består av en teoretisk del og et feltarbeid, sammen med en erfaren ingeniør; en IUG mentor. På denne måten blir oppgaveskrivingen en god introduksjon til utviklingsarbeid for studenter, samtidig som den kan være til nytte for noen i form av å løse konkrete problemstillinger i felt.
Oppgaven kan være knyttet til ulike ingeniørfaglige felt, som vann- og avløp, ren energi, bygg- og infrastruktur, m.m. Master med Mening gir en sjelden mulighet til å kunne bidra praktisk med sin fagkunnskap ved å dekke et lokalt behov i felt. I tillegg til vil studentene lære å sette seg inn i samfunnsaktuelle problemstillinger med helt andre forutsetninger enn vi er vant til i Norge. Masterstudenter som har lyst til å skrive en MmM vil kunne jobbe med en oppgave av stor lokal verdi og bidra til å gjøre en reell forskjell for mennesker og miljø.
Fordeler ved å bli MmM-student:
- Internasjonal erfaring
- Skille deg ut fra mengden i en jobbsøkerprosess
- Erfaring med å samarbeide i en annen kulturell kontekst
- Lære av- og arbeide med en IUG-mentor
- Utfordre deg selv
- Lære mer om utviklingsarbeid
- En annerledes masteroppgave
Ler mer om MmM og retningslinjene her:
Last ned retningslinjer for MmM
Hvem kan søke?
IUG tilbyr Master med Mening til masterstudenter innen ingeniør- og teknologifag, på studiesteder hvor vi har en lokalavdeling. Dersom du er student og interessert i å skrive MmM, ber vi deg om å undersøke om IUG har en lokalavdeling på ditt studiested og ta kontakt med den avdelingen.
Hvordan søke?
For å kunne søke om MmM må du kontakte din lokalavdeling ved ditt studiested. Lokalavdelingen hjelper deg med de første skrittene mot en MmM, og kan bistå med veiledning i forhold til å finne en passende samarbeidspartner i felt, tidligere MmM-oppgaver og søknadsskjemaet. Sammen med din studieveileder og samarbeidspartneren i felt, utarbeider du en problemstilling for masteroppgaven.
Søknadsfristene er:
15. mars for oppgaver med feltarbeid påfølgende høstsemester
15. oktober for oppgaver med feltarbeid påfølgende vårsemester
Maks to masterstudenter kan søke sammen om et MmM-prosjekt.
Trenger du inspirasjon til din egen MmM-oppgave?
Les noen gode eksempler på MmM-oppgaver skrevet av tidligere masterstudenter