Hjem/Aktuelt/Nyhetsarkiv/Julehilsen fra styreleder

Julehilsen fra styreleder

Takk for et fantastisk IUG-år 2023! Vi kan igjen se tilbake på et år fylt med virkningsfulle prosjekter og oppdrag i sårbare områder i verden. Takket være en kjempeinnsats fra våre frivillige og med solid støtte fra våre samarbeidspartnere.

Vi har en base av kunnskapsrike og engasjerte frivillige, ingeniører, lærere, biologer og andre teknologer som alltid stiller opp når nye prosjekter skal gjennomføres. Frivillig innsats som bidrar med teknologi og ingeniørkompetanse i humanitært arbeid verden over. Denne kompetansebaserte frivilligheten gjør at vi kan løse problemer, utfordringer og behov sammen med de som er mottakere til våre prosjekter. I tillegg skaper arbeidet mangfold, innovasjon og bærekraft i verden. På det mer personlige plan gjør frivillig IUG-innsats at jeg utvikler min kunnskap, ferdigheter og nettverk. Og samtidig gir det mening, glede og tilhørighet. Det er denne helheten som gjør meg så stolt av å være en del av IUG.  

Hva har de frivillige, faggruppene, lokalavdelingene og ikke minst administrasjonen levert i 2023? Utover prosjekter så har IUG gjennomført Plastdagen 2023, Vanndagene og lokale arrangementer. På NTNU er det laget podcaster som ikke bare gir faglig påfyll, men som også sprer kunnskap om IUG. Videre har det blitt brukt mange arbeidstimer i Norge for å forberede, støtte og følge opp viktig internasjonal innsats. Jeg vil på vegne av styret i IUG takke alle frivillige for sitt bidrag til å virkeliggjøre vår visjon:Teknologi og ingeniørkompetanse for en bærekraftig og rettferdig verden. Anbefaler alle å bruke litt tid på våre hjemmesider der informasjon om gjennomførte og pågående prosjekter er beskrevet. 

Administrasjonen og styret har i år hatt fokus på hvordan vi kan styrke IUG sine aktiviteter i Norge. Vi har gjennomført en medlemsundersøkelse der vi har fått gode innspill til hva som er viktig for våre medlemmer. Vi vil komme med flere tiltak utover 2024 og vil på neste generalforsamling legge fram en oppdatert strategi. Om dere har innspill så ta kontakt med styret eller med administrasjonen. 

Vi avslutter snart 2023, nok ett suksessfylt år med prosjekter og aktiviteter som gir håp om en mer bærekraftig og rettferdig verden. 2024 gir oss nye muligheter. Med våre dyktige frivillige, vår fantastiske administrasjon og ikke minst våre gode støttespillere er jeg helt sikker på at vi vil klare å levere teknologi og ingeniørkompetanse i humanitært arbeid verden over på en effektiv og effektfull måte. 

Takk for samarbeidet i 2023 og lykke til i 2024. 

Karl Ove 

 

Del:
Powered by Cornerstone