Hjem/Aktuelt/Nyhetsarkiv/Ingeniører Uten Grenser i Vestfold – åpner dørene!

Ingeniører Uten Grenser i Vestfold – åpner dørene!

De fleste kjenner nok til organisasjonen Leger Uten Grenser, og deres arbeid med å gi livsviktig helsehjelp til mennesker i kriser og katastrofer verden over. Men visste du at det er en egen organisasjon som er dedikert til arbeidet for teknisk humanitær innsats? Organisasjonen heter ‘Ingeniører Uten Grenser’. Onsdag 20. mars inviterer de alle interesserte til å bli bedre kjent med organisasjonen, på et åpent møte på Kyskultursenteret i Tønsberg. 

Grønn infrastruktur i lav- og mellominntektsland
- Vi er en ideell organisasjon som setter konkret innsats for å nå bærekraftsmålene på dagsorden, forteller leder av Ingeniører Uten Grenser sin lokalavdeling i Vestfold, Bjarne Nenseter.  
Organisasjonen baserer seg på frivillig innsats fra ingeniører og teknologer, og deres kjernevirksomhet er å sikre grønn infrastruktur til mennesker og lokalsamfunn i sårbare områder i verden. Siden oppstarten har Ingeniører Uten Grenser gjennomført mer enn 150 små og store prosjekter i lav- og mellominntektsland. Her har de i nært samarbeid med lokale partnere på bakken sørget for at tusenvis av mennesker har fått tilgang til strøm fra solcelleanlegg, tryggere vann- og sanitære forhold, bedret avfallshåndtering – samt annen grunnleggende infrastruktur. 

Ingeniørfaglig bærekraftsarbeid – med base fra Vestfold 
I Vestfold har organisasjonen et aktivt lokallag (IUG Vestfold), som blant annet disponerer et verksted der de har bidratt med teknisk innsats til større plastgjenvinningsprosjekter i Mali og Senegal.  
- Som lokalavdeling har vi foreløpig konsentrert arbeidet vårt rundt verkstedarbeid – som direkte støtter opp om IUG sitt internasjonale arbeid. Men det er flere muligheter til å engasjere seg i IUG sitt arbeid. IUG Vestfold og sentralorganisasjonen vår, IUG Norge, inviterer derfor til et Åpent IUG-møte på ettermiddagen, onsdag 20. mars. Her er alle interesserte velkomne til å høre mer om humanitær ingeniørinnsats, og organisasjonenes arbeid både internasjonalt, nasjonalt og lokalt, forteller Bjarne Nenseter. 

Åpent Møte 20. mars 
Flere frivillige fra fylket har også vært ute på internasjonale oppdrag, og på det åpne møtet vil blant annet Anders Tandberg fra Tønsberg fortelle om oppdraget han var på i Uganda i mai i fjor. Der bidro Anders, som til vanlig jobber med el-sikkerhet i norske bygg, med tilpasninger av maskiner for håndtering av plastavfall. I tillegg blir det omvisning på verkstedet og presentasjon fra representanter fra Ingeniører Uten Grenser sitt hovedkontor. Bjarne Nenseter ser fram til å gi flere anledningen til å bli bedre kjent med organisasjonen han er en del av.  
– Vi vet jo at det er mange, selv ingeniører og andre tekniske fagfolk, som ikke kjenner til arbeidet vi gjør. Så vi håper jo at flere blir nysgjerrige på organisasjonen vår og får lyst til å komme innom oss på Kystkultursenteret denne ettermiddagen, avslutter Nenseter.  

Kort info: Ingeniører Uten Grenser sitt Åpne Møte arrangeres onsdag 20. mars, kl. 18-20, på Kystkultursenteret i Tønsberg. Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte. Mer informasjon og påmelding finner du på Ingeniører Uten Grenser sine nettsider.
 

_________________________________________________________________________________ 
Pressemelding, 14.03.24.: For ytterligere kommentarer/mer info, kontakt: 
Heidi Hovland Bergfald, kommunikasjonssjef Ingeniører Uten Grenser, heidi@iug.no / 48 03 05 59 

Del:
Powered by Cornerstone