Plastavfall: fra søppel til skolepulter

Strømmestiftelsen | Oppdrag fra Norge

Om Oppdraget

Planlegging av plastgjennvinningsanlegg i Mali med et spesielt fokus på HMS.

Mali er et land i Vest-Afrika som står overfor både alvorlige utfordringer med plastavfall og en kontinuerlig økende arbeidsledighet som nå er på over femti prosent. Basert på disse utfordringene ønsker vår samarbeidspartner Strømmestiftelsen å sette opp et plastgjenvinningsanlegg for å produsere skolebenker. Anlegget skal skape arbeidsplasser både under innsamlings- og støpeprosessen.

For å støtte dette arbeidet engasjerte Ingeniører Uten Grenser høsten 2019 et team som samarbeidet for å til å utføre en analyse av prosess og HMS ved et eksisterende plastgjenvinningsanlegg i Burkina Faso. Målet var å finne forslag for å forbedre anleggets prosesser og HMS-tiltak, samt å planlegge hvordan man skal kunne kopiere den eksisterende prosessen og bygge et nytt, tilsvarende plastgjenvinningsanlegg i Mali.

Hovedfunnet fra oppdraget er at prosessen spesielt manglet fokus på arbeidernes sikkerhet. Selv om forslag til forbedringer er blitt identifisert i alle ledd i produksjonsprosessen, understreker IUG-teamet at sikkerheten til arbeiderne er det aspektet som bør få størst fokus fremover.

Ønsker du mer informasjon om prosjektet? Da kan du laste ned rapporten fra menyen til høyre, eller sjekke ut dette korte klippet fra NRK.

Fakta

År
Type oppdrag
Fagområde
Samarbeidspartner

Nedlastbar informasjon

Powered by Cornerstone