Hjem/Aktuelt/PLASTDAGEN 2024

PLASTDAGEN 2024

Påmelding er åpen! Torsdag 10. oktober inviterer vi til høstens store møteplass for alle som er opptatt av global plastproblematikk. Dagen består av to deler; et frokostmøte og et fagseminar. Det er mulig å delta på ett eller begge arrangementene.

Påmelding frokostmøte Påmelding fagseminar

 

Velkommen til Plastdagen 2024! 
For fjerde år på rad inviterer vi til en hel dag fylt med erfaring og kunnskapsdeling knyttet til konkret arbeid med global plastproblematikk. Plastdagen 2024 foregår på Tekna Møtesenter, Dronning Mauds gate 15 i Oslo, og består av 2 deler; et åpent frokostmøte og et fagseminar. Det er mulig å melde seg på ett eller begge arrangementene denne dagen.

FROKOSTMØTE (08:00-10:00): Kan vi resirkulere oss ut av plastproblemene?
Vi starter dagen med et åpent møte for alle som er opptatt av løsninger på en av vår tids største miljøutfordringer. Årets tema er: Kan vi resirkulere oss ut av plastproblemene?

Fra scenen møter du representanter fra næringsliv, forskning, humanitær sektor og forvaltning – som alle tar aktiv del i internasjonalt plastarbeid. Sammen med publikum spør vi blant annet: Er resirkulering det som skal fikse alt? Og hvordan skal i så fall dette foregå i de deler av verden der det ikke finnes etablerte avfallssystemer? Hvor og hvordan monner norsk innsats best? Hva gjør norske aktører i dag, og hva skal til for å styrke innsatsen?

Program (oppdateres fortløpende)
08:00 Kaffe&prat med litt frokostmat
08:30 Innledning (tbc) og panelsamtale med blant annet: Anneli Paulsen, leder for konsernsatsing det globale sør i Sintef – Tom Eng, Global Account Manager Tomra - Johannes Daae, utviklingssjef Grønt Punkt - Marianne Nilsen Sturmair, generalsekretær IUG.
Moderator: Ruth Astrid Sæter

FAGSEMINAR (10:45-17:00): Innovasjon og muligheter
Her samler vi aktører med erfaring fra- eller som vurderer å bli involvert i internasjonalt arbeid med plastproblematikk. Gjennom presentasjoner av prosjekter, gode diskusjoner og case-arbeid, vil vi legge til rette for kunnskapsdeling og samarbeidsmuligheter på tvers av ulike sektorer. Etter fagseminaret fortsetter vi praten over en felles middag. Middagen er inkludert i prisen, men krever påmelding.

Program (oppdateres fortløpende)
10:45 Innsjekk
11:00 Bolk 1: Innovasjon i en humanitær kontekst
12:30 Lunsj
13:15 Bolk 2: Ulike plasttyper; muligheter og begrensninger
15:00 Bolk 3: Case-arbeid
16:30 Oppsummering
Felles middag på VIA Village Foodcourt 

Plastdagen 2024 arrangeres av Ingeniører Uten Grenser (IUG), GRID-Arendal og FTU - forum for teknologi og utviklingssamarbeid, i samarbeid med Innovasjon Norge sitt Humanitarian Innovation Programme (HIP).

Del:
Powered by Cornerstone