Hjem/Aktuelt/FRIVILLIGBLOGG/Hva er humanitær ingeniørinnsats?

Hva er humanitær ingeniørinnsats?

Ingeniører Uten Grenser (IUG), er en ideell organisasjon som ble etablert i 2011. Basert på frivillig innsats bidrar de i store og små humanitære prosjekter verden over. Deres visjon er: Teknologi og ingeniørkompetanse for en bærekraftig og rettferdig verden.

Klimasmart og menneskevennlig infrastruktur 
Humanitær betyr menneskevennlig, menneskekjærlig eller veldedig (Store Norske Leksikon). IUGs humanitære ingeniørinnsats handler nettopp om dette; Å bruke teknologi og ingeniørkompetane til å gjøre en forskjell for mennesker i sårbare områder i verden. 

Alt for mange mennesker mangler tilgang til rent vann, energi og annen nødvendig infrastruktur. Samtidig rammer klimaendringene hardest mennesker som bor i sårbare områder i verden. Som teknologer og ingeniører er IUGs bidrag kompetansedeling og konkret innsats for grønn infrastruktur til beste for mennesker, lokalsamfunn og kloden. 

Frivillig innsats 
IUGs humanitære ingeniørinnsats er tuftet på frivillig arbeid. Ingeniører og teknologer som til vanlig jobber i næringslivet, industrien eller i offentlige virksomheter, bruker sin fritid til å være med å sikre nødvendig infrastruktur i sårbare områder i verden. Frivillige bidrar i prosjekter hvor de sikrer ren energi fra solcellepaneler, trygge vann og sanitære forhold, gode systemer for avfallshåndtering, sirkulære plastløsninger og annen grønn infrastruktur. Gjennom IUG sitt Master med Mening program, stiller frivillige opp som mentor for masterstudenter som vil skrive sin masteroppgave knyttet til utviklingsarbeid. 

I alle prosjektene samarbeider IUG og de frivillige tett med de som skal eie, drifte og ha nytte av de ingeniørfaglige løsningene. IUGs oppdrag krever en stor forståelse av lokale behov samt evnen til å samarbeide på tvers av faglige, språklige og kulturelle bakgrunner. På denne måten blir det også en reell toveis kompetansedeling, mellom de som skal eie de ingeniørfaglige løsningene og IUG sine ingeniører og teknologer. 

Les mer om IUGs humanitære ingeniørinnsats 
Her kan du lese mer om IUG, deres visjon, arbeidsmetodikk og styringsdokumenter
Du kan også gjerne ta en titt på IUGs pågående prosjekter eller lese korte oppsummeringer og tekniske rapporter fra gjennomførte oppdrag

Vil du ta del i IUGs humanitære ingeniørinnsats, bør du ta en titt på disse sidene: Bli medlem - Bli fastgiver - Samarbeid bedrift.


Juli 2023,
Inge, Usman, Gerd-Helen (IUG-nissene)

Del:
Powered by Cornerstone