Hjem/Aktuelt/Nyhetsarkiv/Generalforsamling 2024: Nytt styre og ny strategi

Generalforsamling 2024: Nytt styre og ny strategi

Onsdag 24. april gjennomførte Ingeniører Uten Grenser sin årlige generalforsamling. Styreleder Karl Ove Ingebrigtsen åpnet møtet og ønsket både de fysisk og digitalt tilstedeværende velkommen.

Et år full av høydepunkter
Generalsekretær Marianne Nilsen Sturmair og flere fra administrasjonen oppsummerte et innholdsrikt og effektfullt IUG-år 2023. Med imponerende frivillig innsats har vårt humanitære ingeniørarbeid gitt viktige bidrag i 22 prosjekter i blandt annet Ghana, Senegal, Kenya, Tanzania, Zimbabwe, Mali, Syria og Nepal. (Les mer i vår bilderike og digitale utgave av Årsrapport 2023).

Hyggelig hilsen fra NITO
Generalforsamlingen ble avholdt hos vår gode samarbeidspartner NITO, som også kom med den fantastiske nyheten at de støtter #ingeniørdugnad for Gaza med 100 000,- 
- Ingeniørdugnad handler om å dekke helt grunnleggende behov, som tilgang til drikkevann og strøm. For NITO er det å støtte ingeniørfag og teknologi som skaper positiv samfunnsutvikling, selve kjernen i vårt arbeid. Med initiativet fra Ingeniører Uten Grenser kan vi nå bidra til vannsystemer og solcellepaneler som hjelper en hardt rammet sivilbefolkning i Gaza. NITO støtter ingeniørdugnaden og oppfordrer samtidig vårt nettverk til å ta del i denne konkrete innsatsen, sier president i NITO Trond Markussen.

Ny strategi lagt fram
På årets Generalforsamling ble også strategi 2024-2030 lagt fram. Strategidokumentet sier noe om organisasjonens strategiske retning fram mot 2030, hvordan vi (overordnet) skal jobbe for å komme dit, og vil være et nyttig verktøy for det daglige arbeidet i administrasjonen og for styret. Strategien gir klare mål om hva vi skal strekke oss etter, og vil være ledende for nedsatte effektmål og handlingsplaner i organisasjonen. Ta gjerne en titt på vår nye strategi (1-pager) HER.

Nytt styre i IUG
Den formelle delen av møtet ble avsluttet med valg av nytt styre for IUG. Takk for viktig innsats fra avgåtte styremedlemmer Marit Due og Tom Hedalen. Med en ekstra takk til Tom som i kraft av å være ordstyrer guidet forsamlingen trygt gjennom årets generalforsamling. Generalforsamlingen valgte inn to nye styremedlemmer (møtende varamedlemmer); Elsa Braadland og Håkon Duus.

Varmt velkommen til nye styremedlemmer! Her finner du oversikt over ansatte og styret i IUG.

Del:
Powered by Cornerstone