Design og evaluering av samfunssenter Trax Ghana

Om Oppdraget

I 2021 ble IUGs tekniske faggrupper forespurt om å designe og evaluere byggingen av et nytt samfunnseter på Trax-Kavli gården.

Vår samarbeidsorganisasjon Trax Ghana jobber med små jordbrukssamfunn i Nord-Ghana. Organisasjonen opererer under tre tematiske områder: Utdanning og kapasitetsbygging, bærekraftig landbruk og matsikkerhet og likestilling. 

I november 2019 installerte EWB-ingeniører solcelleanlegg med 32 paneler (PV) på Trax-Kavli-gården.  
Som et ytterligere skritt i deres visjon, vil Trax utvide sin Trax-Kavli-gård med et samfunnsbygg. Målet er at dette anlegget skal være av utvidet nytte for samfunnet og for andre som kommer på jobb for å støtte Trax-initiativer og -prosjekter. Samfunnshuset er både et sted for kunnskapsdeling og for sosial aktivitet. Barna kan komme for å lese bøker eller bruke Internett, eller de kan komme bare for å være sammen med venner. Et nært samarbeid med familiene og skolene i nærmiljøet er grunnleggende forutsetninger for samfunnshusets suksess.

Ingeniører uten grenser (EWB) Norge rekrutterte ingeniører for å bistå i utformingen og evalueringen av samfunnshuset på Trax, Ghana.  
Ingeniørene utformet planer for: 

  • Strukturelle aspekter (Formål og funksjonaliteter) 
  • Energi 
  • Vann og sanitær 

Det ble også foretatt en bærekraftsanalyse for å vurdere klima og bærekraftsaspekter ved samfunnshuset i henhold til SDG.  

Ønsker du å lese hele rapporten kan denne lastes ned i menyen til høyre.  

Lignende oppdrag
NTNU student Aurora Marie Jørgensen har skrevet en master med mening hvor hun utvkliker en skisse for det nye samfunnssenteret til Trax Ghana.
Les mer

Fakta

År
Type oppdrag
Samarbeidspartner
Land

Nedlastbar informasjon

Powered by Cornerstone