IPR agreement Waste for Warmth

Om Oppdraget

I 2021 utarbeidet EY en patentavtale for Waste for Warmth prosjektet.

Waste for Warmth er IUG’s humanitære innovasjonsprosjekt hvor vi resirkulerer plastavfall lokalt, for å lage isolasjonsprodukter for mennesker i sårbare områder. Prosjektet er et samarbeid mellom Field Ready Turkiye, Polyfloss Factory og Ingeniører Uten Grenser, hvor IUG har prosjektledelsen. Les mer om prosjektet her.

I 2020 begynte vi sammen med partnerne å utvikle og teste en ny tilnærming til vinterisolering av telt i flyktningleirer. Polyflossteknologien er sentral, og polyflossmaskinen bruker varm sentrifugalekstrudering for å fiberisere avfallsplasten slik at den får isolerende egenskaper. Da prosjektmidler har bidratt til å videreutvikle teknologien har det vært viktig å få på plass en avtale som regulerer tilgang og pris på Polyfloss-maskiner til humanitær sektor. 

EY stillte som diskusjonspartner i møter med Ingeniører Uten Grenser og samarbeidspartnerne. EYs juridiske ressurser skulle fremme løsninger som var balanserte og rimelige for alle involverte parter i samarbeidet. EY, basert på diskusjonene, produserte utkast til avtaleverk for produksjon av The Polyfloss Factorys maskiner for levering til humanitær sektor, samtidig som The Polyfloss Factory's interesser for kommersiell sektor også ivaretas.

Ønsker du å lese hele patentavtalen kan denne lastes ned i menyen til høyre.

 

Fakta

År
Type oppdrag
Fagområde
Samarbeidspartner
Land

Nedlastbar informasjon

Powered by Cornerstone