Hjem/Aktuelt/Nyhetsarkiv/Oppdateringer #ingeniørdugnad for Gaza

Oppdateringer #ingeniørdugnad for Gaza

Den ubønnhørlige krigen i Gaza har lagt infrastrukturen i grus, med enorme konsekvenser for sivilbefolkningen som mangler det aller mest livsnødvendige som vann, mat, strøm og helsehjelp. IUG har nå en mulighet til å hjelpe. På denne siden finner du mer detaljert rundt hvorfor, hvordan og hva #ingeniørdugnad bidrar til.

08.04.2024: Omlag halvparten av Gaza's befolkning har blitt fordrevet til Rafah, et område som allerede før krigen var tett befolket. Emad, direktør i Field Ready Turkiye, bekrefter på telefon i dag at et initiativ for å innstallere solcellepaneler og sikre strøm til flere av flyktningene i Rafah er i gangsatt.

08.04.2024: Multiconsult donerer 100 000,- til #ingenørdugnad for Gaza, og oppfordrer samtidig alle til å bidra i dette viktige arbeidet. Tusen hjertelig takk! Dette betyr mye for hva vi sammen kan få gjort av konkret innsats for å hjelpe mennesker som nå mangler det aller mest livsnødvendige.

04.04.2024: Vi har jevnlig kontakt med våre ingeniørkollegaer, og avhengig av utstyr som er mulig å fremskaffe, vil solcelledrevne vannsystemer og strøm til annen viktig bruk prioriteres.

01.04.2024: Det livsviktige arbeidet med å rehabilitere brønn er ferdigstilt, og mer enn 500 familier nord i Gaza by har nå fått rent vann ❤️

29.03.2024Nabolagskomiteen har fått tak i nødvendig utstyr og startet på jobben med å reparere brønn og installere solcellepaneler for å pumpe vannet. Forholdene er svært vanskelige og i en krigssone er det en utfordring å bevege seg på taket, men målet er å ferdigstille arbeidet så snart som mulig og innen de nærmeste dagene.

21.03.2024: På under 24 timer har donasjoner fra privatpersoner gitt over 12 000 kroner. (Vilt bra!) Første donasjon fra bedrifter/virksomheter tikker inn: Tekna støtter #ingeniørdugnad for Gaza med kr 16 000,- siden vi i dag har bikket 16 000 studenter som er fremtiden til Tekna og vi vil være med å bygge fremtiden i Gaza.

20.03.2024: Oppstart av #ingeniørdugnad for Gaza

19.03.2024: Vår gode samarbeidspartner Field Ready Turkiye (FR-T) er, gjennom sitt ingeniørnettverk i kontakt med en nabolagskomite (Community comittee) nord i Gaza by. Nabolagskomiteen er et uformelt organ som består av både folk hjemmehørende i området og internflyktninger. De spiller en avgjørende rolle for å fasilitere samarbeid og få på plass effektive og inkluderende løsninger på den kritiske vannmangelen.

FR-T og den lokale komiteen melder at det fremdeles er mulig å få tak i noe utstyr lokalt for å reparere brønner som er ødelagt og installere vannpumpesystemer drevet av solceller. Kompetansen til reparasjon og installasjon finnes lokalt, og FR-T vil bistå når støtte trengs.

Første delmål for denne konkrete innsatsen er å sikre rundt 3000 mennesker tilgang til rent drikkevann.

Samarbeid i ingeniørnettverk – Gaza/Tyrkia/Norge
Ingeniører Uten Grenser har i flere år samarbeidet med de dyktige ingeniørene i Field Ready Turkiye (FR-T). Deres ekspertiseområde er ingeniørfaglige løsninger for reparasjon og langsiktig forbedringer av infrastruktur i krigs- og katastrofeområder. Vi samarbeider med FR-T i innovasjonsprosjektene Waste for Warmth. og Safe Drinking Water in Northwest Syria. Når FR-T i nært samarbeid med lokale på Gaza har funnet muligheter til å hjelpe, så blir IUG Norge med på dette. Vi inviterer nå alle som kan til å være med på #ingeniørdugnad for Gaza.

Del:
Powered by Cornerstone